Puolustusalalle syntyy uusi jättiläinen – Patriot- ja Tomahawk-ohjuksista tunnettu amerikkalaisyritys fuusioituu

Ilmailu- ja puolustusalalle syntyy uusi jättiyritys. Yhdysvaltalaiset suuryritykset Raytheon ja United Technologies ilmoittivat sunnuntaina fuusioituvansa.

Pääasiassa sotateollisuuteen keskittynyt Raytheon tunnetaan muun muassa Patriot-ilmatorjuntaohjuksista ja Tomahawk-risteilyohjuksista, jotka ovat Yhdysvaltain armeijan vakiokalustoa.

United Technologies on yksi maailman johtavia lentokoneiden moottoreiden valmistajia ja tunnetaan Pratt & Whitney -moottoreistaan. Yhtiö valmistaa myös muun muassa puolustusteknologiaa.

Fuusion ulkopuolelle jäävät United Technologiesin omistamat Otis-hissiyhtiö ja Carrier-ilmastointiyhtiö, jotka eriytetään omiksi yhtiöikseen.

Fuusio synnyttää Raytheon Technologies Corporation -yhtiön, joka on yli 100 miljardin dollarin arvoinen. Fuusio pyritään viemään loppuun ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Uudesta yhtiöstä tulee maailman toiseksi suurin ilmailu- ja puolustusalan yritys yhdysvaltalaisen Boeingin jälkeen, hieman suurempi kuin Lockheed Martin.

Yhtiöt kutsuivat fuusiota tasavertaisten kumppaneiden liitoksi. Uuden yhtiön toimitusjohtajaksi tulee United Technologiesin nykyinen toimitusjohtaja Greg Hayes.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.