Putkiremonttien hinnat nousevat nopeasti

Putkiremonttien hinnat ovat nousseet nopeasti viime vuosina. Isännöintiliiton barometrin mukaan perinteisellä menetelmällä tehdyn saneerauksen hinta nousi viime vuonna 6 prosenttia ja uusilla menetelmillä 13 prosenttia edellisestä vuodesta.

Perinteinen menetelmä tarkoittaa sitä, että putket uusitaan kokonaan. Vaihtoehtona olevissa uusissa menetelmissä korjaaminen tapahtuu sisäteitse esimerkiksi sukituksella. Putkien vaihtaminen on yli kaksi kertaa kalliimpaa kuin remontti uusilla menetelmillä.

Putkiremonttien hintoja on äärimmäisen vaikea vertailla sen vuoksi, että remontteihin lisätään yleisesti paljon muuta. Jokaisessa putkiremontissa päätetään erikseen, mitä korjataan.

- Jokainen remontti on uniikkikohde. Jos on isompi putkiremontti, niin siihen voi liittyä kylpyhuoneremontti ja siihen voi tulla keittiöremonttia riippuen urakkarajoista, kertoo Rakennusteollisuuden toimitusjohtaja Tarmo Pipatti.

Noin 60 prosentissa remonteista uusitaan samalla kylpyhuoneet.

Laajakaistaa ja sähköjohtoja

Viemäreiden ja käyttövesiputkien korjaamisen ohella voidaan tehdä myös esimerkiksi valokuitukaapeleiden vetäminen, sähköjohtojen ja ilmanvaihtojärjestelmien uusiminen sekä talosaunojen ja pesutupien korjaaminen.

- Edellä mainituista syistä johtuen hintakehityksen arviointi ei ole helppoa. Kysyntä on kasvanut ja kasvaa, mutta myös suunnittelua ja urakointia on tarjolla aiempaa enemmän. Taloyhtiöt pyytävät ja myös saavat enemmän tarjouksia kuin esimerkiksi 2010-luvun alussa, sanoo Isännöintiliiton asiantuntija Pekka Harjunkoski.