Pysäköinnin maksaminen puhelimella lisääntyy - kasvu viime vuonna 50 prosenttia

Pysäköinnin maksaminen puhelimella lisääntyy. EasyPark-yhtiö kertoo, että suomalaiset maksoivat kadunvarsien ja parkkihallien pysäköintimaksuja kännykällä EasyParkin avulla viime vuonna kuusi miljoonaa kertaa. Kasvua kertyi 50 prosenttia. Kymmenen vuotta sitten vastaava kertamäärä oli 400 000.

– Tultaessa vuodesta 2007 tähän hetkeen puhelinparkkeeraus on kasvanut 1 400 prosenttia, kertoo EasyPark Suomen toimitusjohtaja Stefan Anderson.

Andersonin mukaan pohjaa kasvulle loi etenkin Applen kehittämän sovelluskaupan App Storen avaaminen vuonna 2008. Älypuhelinten sovellukset yleistyivät vauhdilla, ja ihmiset löysivät uusia tapoja toimia.

EasyPark uskoo, että paitsi kolikko- myös korttimaksaminen jäävät aikanaan historiaan. Puhelinmaksamisen eduksi kehutaan, että autoilija maksaa vain siitä ajasta, jonka auto on parkissa.

EasyParkin mukaan Suomi on maailman ainoa maa, jossa parkkimaksun pystyy maksamaan puhelimella kaikilla paikkakunnilla, joissa on kaupunkien hallinnoimia maksullisia pysäköintipaikkoja. Yritys kertoo tekevänsä jatkuvaa yhteistyötä kaupunkien ja kuntien kanssa pysäköintipalvelujen kehittämiseksi. Yhteisenä ajatuksena on muun muassa rakentaa digitaalisia ratkaisuja, joiden avulla autoilija näkee, missä on vapaa paikka ja mikä on suorin reitti sen luo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.