RAY:n kasvu tyssäsi tupakkalakiin

Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) liikevaihto ja tilikauden voitto alenivat vuonna 2007 edellisvuoteen verrattuna. Vuosikymmeniä jatkunut kasvu kääntyi jopa hienoiseen laskuun.

Kokonaistuloksen heikkenemiseen vaikutti RAY:n mukaan ravintoloissa olevien raha-automaattituottojen heikkeneminen. Tuotto kääntyi laskuun, kun uusi tupakkalaki astui voimaan kesäkuun alussa. Myös sähköinen maksaminen vähentää pelaamista, koska yhä harvemmalla on mukanaan kolikkoja tai käteistä rahaa.

Yhdistyksen mukaan yli viisitoistavuotiaat suomalaiset kuluttivat viime vuonna rahapeleihin peleihin keskimäärin 149 euroa. Koko rahapelitoiminta tuotti yhteensä 653 miljoonaa euroa. RAY:n liikevaihto pieneni edellisvuoteen verrattuna 0,7 prosenttia eli noin 4,4 miljoonaa euroa, ja oli 599,3 miljoonaa euroa. Tilikauden voitto jäi 406,6 miljoonaan euroon, kun se edellisenä vuonna oli 419,0 miljoonaa euroa.

Aikaisempien vuosien voittojen ansiosta yhdistys pystyy kuitenkin maksamaan edunsaajilleen tänä vuonna ennätyspotin. Suurin osa avustuksista lohkeaa sosiaali- ja terveysalan järjestöille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.