Rakentajilla riittää töitä Kuopion seudulla

Tuoreen pk-yritysbarometrin tulokset käyvät todeksi myös rakennusalalla, jossa keskikokoiset ja sitä suuremmat rakennusliikkeet ovat hyvin työllistettyjä.

– Urakkakilpailuja ja tarjouspyyntöjä on liikkeellä kohtuullisesti. Lisää on tulossa ja nyt ryhdytään laskemaan ensi kesän töitä. Julkinen sektori saisi olla vähän aktiivisempi, kertoo kuopiolaisen Kumonin toimitusjohtaja Pasi Pitkänen.

Rakentaminen kuitenkin keskittyy hänen mukaansa maakuntien keskuksiin.

– Kuopiossa rakentajat vielä elävät, mutta todella tiukassa kilpailutilanteessa. Kun tästä mennään 50 kilometriä johonkin suuntaan, niin rakentamisen suhteen kaikki on kuollutta. Varkaudessa vielä tapahtuu jonkun verran teollisten investointien ansiosta, Pitkänen jatkaa.

Korjausrakentamiseen erikoistuneella Kumonilla on tällä hetkellä noin 40 työntekijää. Uutta väkeä on äsken palkattu lisää ja niin on tarkoitus toimia myös jatkossa. Yhtiöllä on vahva tahto ja visio kasvaa valtakunnalliseksi toimijaksi.

– Kuopiossa meillä on jo jalansijaa. Uskon meidän konseptiin ja tähän tuotteeseen. Kasvun suunta on pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Suomessa. Sinne edetään hitaasti kiiruhtaen.

Jyväskylään yhtiö avasi oman toimiston puolitoista kuukautta sitten.

– Jyväskylän kaupungin alueella aika pitkälle samanlainen tilanne kuin Kuopiossa. Mutta ympäristökunnissa on selvästi enemmän rakentamista ja pöhinää, Pitkänen summaa.