Reinojen tekeminen loppuu Vesannolla

Vesannolla pari vuotta sitten toimintansa aloittanut tossutehdas Ompelimo Reino Oy ei ole saavuttanut tuotannollisia tavoitteitaan ja lopettaa siksi toimintansa kesäkuun loppuun mennessä. Tuotanto keskitetään Lieksaan.

Ompelimo Reino Oy:n toimitusjohtaja Arto Huhtisen mukaan ompelimon tuotantokustannukset jäivät yhtiön muihin ompelimoihin verrattuna liian korkealle, koska ompelimoa ei päästy pyörittämään täydellä teholla.

– Emme saaneet ompelimoa toimimaan oikein mitenkään ja yksikkökustannukset nousivat siellä liian korkeiksi. Tossujen valmistaminen alkoi olla siellä kalliimpaa kuin myyminen, sanoo toimitusjohtaja Huhtinen.

Kunta on investoinut hallin, ja ompelimo on ollut siinä vuokralaisena. Noin kolmellekymmenelle ompelijalle järjestettiin vuonna 2011 paikkakunnalla koulutus ennen tuotannon aloittamista ja toiveet olivat korkealla niin kunnan kuin Reino-yrittäjienkin puolella.

Ompelimo työllisti toiminta-aikanaan 8 - 10 henkilöä. Viimeisen vuoden aikana ompelimossa on työskennellyt 5 henkilöä.

Vesannolla tossutehtaan alas ajamista osattiin omalla tavallaan jo vähän odottaa. Toiminta ei missään vaiheessa päässyt odotusten kaltaiseen lentoon.

– Ikävää, että näin pääsi käymään, mutta ei se mitenkään yllätyksenä tullut, myöntää kunnanjohtaja Pasi Lievonen.

 Vesannolle jää todennäköisesti pari kotiompelijaa valmistamaan mm. Reinoja ja tintti -tuotemerkillä lasten tossuja. Vesannolla työskennelleille työntekijöille on tarjottu myös mahdollisuutta siirtyä Lieksaan ja tavoitteena on, että irtisanomisilta vältytään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.