Reuters: Kone harkitsee tarjousta Thyssenkruppin hisseistä

Hissiyhtiö Kone selvittää mahdollisuutta tehdä tarjous saksalaisen teollisuusjätti Thyssenkruppin hissivalmistuksesta, kertoo uutistoimisto Reuters. Thyssenkrupp ilmoitti viime viikolla aikovansa listata hissinsä erillisenä yhtiönä pörssiin, mutta Reutersin saamien tietojen mukaan Kone pohtii suoran ostotarjouksen tekemistä ja tutkii mahdollisuuksia yhteistyössä Bank of American kanssa.

Thyssenkrupp kertoi listausaikeista sen jälkeen kun oli varmistunut, että sen terästuotannon fuusio intialaisen Tata Steelin kanssa kaatuu EU:n kilpailuosaston vastustukseen.

Thyssenkrupp ei ole kertonut listauksensa aikataulusta. Hissit ovat yhtiön parhaiten kannattava osa, ja Reutersin mukaan Thyssenkruppin toimitusjohtaja Guido Kerkhoff toivoo niiden tuovan kipeästi kaivattua vahvistusta yhtiön kassaan.

Koneen ja Thyssenkruppin hissituotannon yhdistämisestä spekuloitiin viimeksi viime kesänä. Saksalainen Handelsblatt kertoi tuolloin, että yhtiöiden keskustelut olisivat alkaneet jo 2016. Koneen puolesta neuvotteluja olisi käynyt pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin.

Kone ja muut osapuolet eivät kommentoineet Reutersin uutista tarkemmin.

–  Olemme sanoneet jo vuosien ajan, että konsolidaatio alallamme olisi järkevää, emmekä ole muuttaneet tässä mielipidettämme, sanoi Koneen edustaja Reutersille.

Reutersin uutisesta kertoi Suomessa aiemmin Kauppalehti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Kuluttaja-asiamies harkitsee ryhmäkanteita kahdesta kalliista kuluttajaluotosta – toteutuessaan olisi ensimmäinen kerta Suomessa

Ruotsin valtio: Telialle ylimääräinen yhtiökokous – Jarnheimer nousemassa hallituksen puheenjohtajaksi

Vaikuttajamarkkinointi on ammattimaistunut myös Suomessa – Blokess-ryhmästä tuttu Matti Roth: "Vaikuttajalla ja brändillä on yhteinen vastuu"

HS: Naisten osuus pörssiyhtiöiden hallituksissa kasvanut, täysin miesvaltaiset hallitukset vähissä

Ranska, Saksa ja Italia aikovat estää Facebookin kryptovaluutan libran käyttöönoton Euroopassa

Sveitsiläinen suurpankki Credit Suisse lyö miinuskoron isoille talletuksille

Lyijypanosten täyskielto EU:n valmistelussa – harrastuksen hinnan nousu harmittaa metsästäjiä

Qantasin 19 tunnin lento New Yorkista Sydneyyn koettelee matkustajien ja miehistön kestokykyä

Energiayhtiöiden myyntibuumi pääsemässä taas vauhtiin – kuntien talous on heikko ja ulkomainen pääoma etsii vakaita sijoituskohteita

EU:n ja Yhdysvaltain kauppasuhteet kiristyvät – USA on asettanut tulleja yli 6,7 miljardin euron arvoiselle tuonnille EU:sta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.