Saksa pelastaa Lufhansan miljardipaketilla

Saksa ja Euroopan komissio ovat päässeet sopuun massiivisesta lentoyhtiö Lufthansalle suunnatusta tukipaketista, kertoivat sekä komission että lentoyhtiön edustajat.

Koronaviruspandemian iskettyä Lufhansa joutui valtaviin talousvaikeuksiin, kun 90 prosenttia sen koneista jäi maahan. Yhtiön on laskettu kriisin aikana menettäneen miljoona euroa tunnissa.

Lufthansan toimitusjohtaja Carsten Spohr kertoi aikaisemmin, että yhtiön kassa tyhjenee vauhdilla koronakriisin seurauksena. Normaalisti yhtiön lennoilla matkustaa noin 350  000 ihmistä päivässä, mutta koronapandemian aikana matkustajia on ollut enää noin 3  000 päivässä.

Saksa avustaa Lufhansaa nyt yhdeksän miljardin euron pelastuspaketilla ja saa vastineeksi 20–25 prosentin omistuksen yhtiöstä. Tämän jälkeen Saksan valtiosta tulee Lufthansan suurin yksittäinen omistaja.

Vastineeksi pelastuspaketista Lufthansa luopuu 24 arvokkaasta lentoslotista Frankfurtin ja Münchenin kentillä. Slotit jaetaan muille lentoyhtiöille.

Hallituksessa Merkelin kristillisdemokraatit ovat vastustaneet valtion palaamista Lufthansan omistajaksi, kun taas sosiaalidemokraatit ovat kannattaneet sitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.