Samesor lomauttaa kiertävästi

Samesor Oy lomauttaa koko henkilöstöään kevään aikana siten, että kukin on pakkolomalla yhteensä 3-4 viikkoa. Yritys työllistää noin 90 henkeä.

Ohutlevyn tuotantolinjoja Kuopiossa valmistavan yhtiön lomautukset alkavat tammikuun puolivälissä ja jatkuvat huhtikuun puoliväliin. Tuotanto pysyy käynnissä koko ajan.

- Meillä on tilauskantaa niin paljon, että tämä menee tällaisella kiertävällä systeemillä, toimitusjohtaja Pekka Eskelinen kertoo.

- Jonkin verran uuttakin kauppaa on tullut, ja on mahdollista, että tällä toimenpiteellä tästä päästään yli, hän kuvailee tilannetta.

Samesorin tuotteet on myyty lähes täysin ulkomaille. Suuria markkina-alueita ovat olleet esimerkiksi Venäjä ja Ukraina, jonne vienti pysähtyi syksyllä talouden pilvien synkentyessä.

Eskelisen mukaan Venäjän markkinat osoittavat nyt joululomien päätyttyä hieman positiivisempia merkkejä. Ukrainan tilanteen elpymisestä hänellä ei ole arvausta.

Lisäksi Samesor yrittää torjua tilannetta solmimillaan uusilla Suomen sisäisillä sopimuksilla.

- Kotimaan osuus meidän volyymistamme saattaa tänä vuonna olla 10 prosenttia. Joka tapauksessa se tulee olemaan huomattavasti suurempi kuin aikaisemmin, ja näin tulee myös jatkumaan.

Samesor järjestää tammikuun lopussa myös suuren asiakastilaisuuden, jossa se esittelee vuoden 2008 aikana kehitettyjä tuotteita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.