Savolaiset suoltavat rikosilmoituksia Wincapitasta

Sijoitusklubi Wincapitasta tehtyjen rikosilmoitusten määrä tuplaantui Pohjois-Savossa perjantaihin mennessä verrattuna alkuviikkoon. Wincapitaan rahojaan menettäneet savolaiset alkoivat tehdä toden teolla rikosilmoituksia asiasta torstain ja perjantain aikana.

Keskusrikospoliisi varoitti tiistaina (SS 2.4.), että viivyttely rikosilmoituksen teossa haittaa poliisin aloittamaa esitutkintaa. Poliisin mukaan rikosilmoituksen teko on ainoa keino yrittää saada rahojaan takaisin, jos poliisi onnistuu jäljittämään takaisin edes osan rikoshyödystä.

Alkuviikosta Pohjois-Savossa oli tehty Wincapitasta rikosilmoituksia vain Kuopion poliisille, joka oli saanut tiistaihin mennessä alle kymmenen ilmoitusta.

Nyt rikosilmoituksia on tehty Pohjois-Savossa ainakin seitsemän lisää Kuopion ympärillä olevien neljän poliisilaitoksen alueilla. Perjantaihin mennessä rikosilmoituksia oli jätetty kaksi Varkauden poliisille sekä kaksi Koillis-Savon poliisille. Sisä-Savon poliisille on jätetty yksi rikosilmoitus muutaman tuhannen euron menetyksestä.

Sisä-Savon poliisista arvioidaan, että ilmoituksia tulee vielä lisää. Alueelta on tehty alustavia kyselyjä poliisille, miten ison rahanmenetyksen kohdalla pitää toimia. Lisäksi Ylä-Savossa poliisille on tehty kaksi tiedustelua, joissa on alustavasti sovittu rikosilmoituksista.

Kuopiosta ei ollut perjantaina saatavilla päivitystä tietoihin, paljonko rikosilmoituksia on tehty alueella lisää. Keskusrikospoliisi pitää Kuopio-Varkaus-aluetta epäillyn sijoitushuijauksen yhtenä keskusalueena.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.