Savon Jakelu alkaa jakaa myös kirjeitä

Savon Jakelu Oy aloittaa kirjejakelun osana sanomalehtien varhaisjakelua. Kirjeiden jakaminen alkaa tiistaina 22. marraskuuta.

Kirjejakelu koskee pelkästään taajamia. Lisäksi tavallisten kansalaisten toisilleen lähettämät kirjeet eivät kulje Savon Jakelun mukana, vaan kirjeet ovat joko yrityksiltä yrityksille tai yrityksiltä kuluttajille jaettavia.

Kirjeitä voidaan jakaa myös talouksiin, jotka eivät tilaa lehteä. Kirjeet jaetaan joko postiluukkuihin ja -laatikoihin.

Savon Jakelun toimitusjohtajan Heikki Ahposen mukaan alkuvaiheessa kirjejakelun piirissä on noin 25 000 taloutta. Se tarkoittaa viidennestä Savon Jakelun talouksista.

– Talouksien määrää lisätään pikkuhiljaa, että pääsemme rauhassa harjoittelemaan jakelutoimintaa, lajittelua ja kaikkea siihen liittyvää, Ahponen sanoo.

Esimerkiksi se, millä jakelupiireillä on jo lukollisia jättökaappeja, on vaikuttanut alkuvaiheessa mukaan valikoituneisiin talouksiin. Jättökaappi on lukittava kaappi, jossa kirjeitä ja lehtiä säilytetään kunnes jakaja tulee paikalle.

Savon Jakelu sai osoitteellisen postin jakamisen mahdollistavan postitoimiluvan keväällä 2016. Kesäkuun alusta yhtiö on jo jakanut aikakauslehtiä, mutta niiden jakaminen ei ole vaatinut postitoimilupaa.

Savon Jakelun jakaman postin tunnistaa kuoren ikkunassa olevasta SJOY-tekstistä. Jos postia päätyy väärään osoitteeseen, sitä ei saa viedä Postin postilaatikoihin.

Sen sijaan tulee ottaa yhteyttä oman alueen jakelupäivystykseen puhelimitse. Kuopion seudun numero on 017 303 447, Keski-Savon 017 778 3652 ja Ylä-Savon 017 822 024.

Ahposen mukaan vielä ei tiedetä, millainen taloudellinen merkitys kirjejakelulla on Savon Jakelulle.

– Alkuvaiheessa haetaan korviketta poistuville sanomalehtimäärille, mutta jatkossa tavoittelemme totta kai sitä, että kirjejakelu on keskeinen osa liiketoimintaamme. Meitä tosin rajoittaa se, että toimimme rajallisissa aikaikkunoissa. Kirjeet pitää jakaa aamulla kello kuuteen tai 6.30:een mennessä, minkä vuoksi emme voi ottaa mielin määrin postia jaettavaksi.

Savon Jakelu Oy on osa Keskisuomalainen-konsernia, johon myös Savon Sanomat kuuluu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.