Savon Median sisältöjen yt-neuvottelut päättyivät

Savon Media Oy:n yt-neuvottelut ovat päättyneet. Yhtiön sisältöjohtaja, Savon Sanomien päätoimittaja Seppo Rönkkö sanoo, että 17. kesäkuuta alkaneissa neuvotteluissa käsiteltiin kaikkia sisältötoimintoja 17 julkaisussa, joista suurimmat ovat Savon Sanomat, Iisalmen Sanomat, Warkauden Lehti ja Pieksämäen Lehti. Kaikkiaan neuvottelujen piirissä oli noin 90 henkilöä.

Savon Media Oy:n sisältötoimintojen uudelleenjärjestelyt toteutuvat vaiheittain vuosien 2019 ja 2020 aikana. Joitakin tehtäviä lakkaa, kun työtä organisoidaan uudella tavalla muuttunutta median käyttöä vastaavaksi.

– Tavoiteltuihin henkilöstövähennyksiin päästiin pääasiassa eläke- ja osa-aikajärjestelyillä, mutta myös opinto- ja perhevapaisiin löytyi yt-prosessin kuluessa halukkaita. Tässä on aikaa noin puolitoista vuotta ennen kuin kaikki organisaatiomuutoksien edellyttämät toimet toteutuvat. Haluamme taata paperi- ja verkkolehden lukijoille laadukkaan sisällön myös jatkossa, Rönkkö sanoo.

Savon Sanomien pääluottamushenkilö Marita Tiihonen on erittäin tyytyväinen, että työnantaja oli valmis hyväksymään pehmeät keinot tavoitteeseen pääsemiseksi. Neuvottelut käytiin rakentavassa hengessä.

– Olen iloinen, että työnantajalla oli halu löytää hyvä ratkaisu. Prosessi on ollut henkilöstölle raskas, kun se ajoittui kesälomakauteen ja kun edelliset yt-neuvottelut olivat Savon Sanomissa vasta puolitoista vuotta sitten. On ikävää, että media-alan työpaikat vähenevät kovaa vauhtia, Tiihonen tuumaa.

Savon Media Oy on osa pörssinoteerattua Keskisuomalainen-konsernia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.