Savon Voima laskee kaukolämmön hintaa marraskuun alusta

Energiayhtiö Savon Voima laskee kaukolämmön hintaa marraskuun alusta alkaen kaikissa kaukolämpöverkoissa. Yhtiön mukaan polttoaineiden käyttö on tehostunut energiatehokkuusinvestointien johdosta. Kotimaiset, lähellä tuotetut polttoaineet sekä sopimuskumppaneilta ostettu lämpö ovat korvanneet öljynkäytön täysin peruslämmöntuotannossa. Samalla kiinteät käyttökustannukset ovat laskeneet.

– Sen lisäksi, että kustannustaso on laskenut, myös painetta toiseen suuntaan tulee vuodenvaihteessa kiristyvästä ympäristölainsäädännöstä, joka nostaa vuosittaisia tuotantokustannuksiamme satoja tuhansia euroja. Kustannusmuutosten kokonaisvaikutus on kuitenkin positiivinen, ja meillä on mahdollista alentaa asiakkailta perittäviä kaukolämpömaksuja noin miljoonalla eurolla vuodessa, Savon Voiman kaukolämmöstä vastaava liiketoimintajohtaja Maija Henell kertoo tiedotteessa.

Kustannussäästöt siirtyvät asiakashintoihin niin, että kaukolämmön energiamaksu laskee marraskuun alusta alkaen kaukolämpöverkosta riippuen 1–4,5 prosenttia.

– Sen lisäksi jätämme perimättä marraskuun tehomaksun, joka tulisi asiakkaille normaalisti maksettavaksi joulun alla, Henell jatkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.