Savon Voima laskee kaukolämmön hintaa marraskuun alusta

Energiayhtiö Savon Voima laskee kaukolämmön hintaa marraskuun alusta alkaen kaikissa kaukolämpöverkoissa. Yhtiön mukaan polttoaineiden käyttö on tehostunut energiatehokkuusinvestointien johdosta. Kotimaiset, lähellä tuotetut polttoaineet sekä sopimuskumppaneilta ostettu lämpö ovat korvanneet öljynkäytön täysin peruslämmöntuotannossa. Samalla kiinteät käyttökustannukset ovat laskeneet.

– Sen lisäksi, että kustannustaso on laskenut, myös painetta toiseen suuntaan tulee vuodenvaihteessa kiristyvästä ympäristölainsäädännöstä, joka nostaa vuosittaisia tuotantokustannuksiamme satoja tuhansia euroja. Kustannusmuutosten kokonaisvaikutus on kuitenkin positiivinen, ja meillä on mahdollista alentaa asiakkailta perittäviä kaukolämpömaksuja noin miljoonalla eurolla vuodessa, Savon Voiman kaukolämmöstä vastaava liiketoimintajohtaja Maija Henell kertoo tiedotteessa.

Kustannussäästöt siirtyvät asiakashintoihin niin, että kaukolämmön energiamaksu laskee marraskuun alusta alkaen kaukolämpöverkosta riippuen 1–4,5 prosenttia.

– Sen lisäksi jätämme perimättä marraskuun tehomaksun, joka tulisi asiakkaille normaalisti maksettavaksi joulun alla, Henell jatkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Nousu jatkui Wall Streetillä tiistaina

Kauppakamarikysely: Yritysten mielestä paikallisen sopimisen lisääminen ja työvoimakustannusten alentaminen parasta lääkettä Suomen kilpailukyvylle

Kauppakamarikysely: Yritysten mielestä paikallisen sopimisen lisääminen ja työvoimakustannusten alentaminen parasta lääkettä Suomen kilpailukyvylle

UPM aikoo sulkea Suomen vanhimman toiminnassa olevan vaneritehtaan Jyväskylässä – Teollisuusliitto vaatii, että UPM selvittää kaikki mahdollisuudet toiminnan jatkamiselle

Seurakuntien tulos romahtanut liki 20 miljoonalla alkuvuonna: "Tässä on poikkeuksellinen tilanne käsillä"

Marimekolle uusi luova johtaja – muutaman vuoden ajan designin johtamisen malli yhtiössä "ollut toisenlainen"

Kiinteistönvälittäjät näkevät asuntokaupan elpyneen toukokuussa, Hypon Brotherus on varovaisempi: "Kauppaluvut jäävät kymmeniä prosentteja edellisvuodesta"

Pörssikurssit nousivat Yhdysvalloissa mellakoinnin keskellä

Valmet Automotive käynnistää yt-neuvottelut lomautuksista – lomautusuhan alla 1  200 työntekijää 

Autojen ensirekisteröinnit puolittuivat toukokuussa – vuodesta tulossa kauppiaille 2000-luvun ankein

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.