Savon vanhimmalle perheyritykselle uusi toimitusjohtaja – Kirsi Räikkönen vetämään Lignell & Piispasta

Kuopiolainen alkoholivalmistaja Lignell & Piispanen on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajakseen Kirsi Räikkösen. Räikkönen aloittaa tehtävässään välittömästi.

Lignell & Piispasen uusi toimitusjohtaja Kirsi Räikkönen. Kuva: Akifoto
 

Yhtiön aiempi toimitusjohtaja Harri Nylund siirtyy Lignell & Piispasen kehitysjohtajan tehtävään. Yhtiö tiedottaa muutoksen syiksi toimialan "kuluttajakäyttäytymisessä ja asiakasarajapinnassa tapahtuvat muutokset" ja "strategisten kehityshankkeiden läpiviennin".

Kirsi Räikkönen on Lignell & Piispasen hallituksen puheenjohtaja, jolla on paljon kokemusta kansainvälisten kuluttajabrändien kaupallistamisesta ja markkinoinnista. Hän on työskennellyt aiemmin Sinebrychoffin markkinointijohtajana ja johtoryhmän jäsenenä, Marimekko Oyj:n markkinointi- ja kehitysjohtajana sekä muotitalo Hennes & Mauritzin markkinoinnin johtotehtävissä Suomessa ja Isosa-Britanniassa.

Viime vuosina Räikkönen on keskittynyt hallitustyöskentelyyn Lignell & Piispasen ohella muun muassa Helsingin Myllyssä. Lisäksi hän tekee vapaaehtoistyötä Suomen Mentoreissa.

Uuden pestinsä ohella Räikkönen jatkaa Lignell & Piispasen hallituksen puheenjohtajana.

– Olen erittäin innoissani tästä mahdollisuudesta. Lignell & Piispanen on perheyritys, jolla on pitkä historia ja aitoja tarinoita, erinomaiset ja tunnetut tuotteet sekä paljon osaamista, josta voi ammentaa myös tulevaisuudessa, Räikkönen kommentoi yhtiön tiedotteessa.

– Alkoholitoimiala on minulle jo ennestään tuttu. Ala on ollut jatkuvassa muutoksessa, ja se vaatii yrityksiltä jatkuvaa hereillä oloa. Tällä järjestelyllä pystymme vastaamaan paremmin näihin muutoksiin, hän jatkaa.

Väistyvä toimitusjohtaja Harri Nylund kertoo myös olevansa vaihdokseen tyytyväinen.

– Meillä on käynnistynyt ja käynnistymässä lukuisia mielenkiintoisia kehityshankkeita. Kirsin mukaantulo operatiiviseen toimintaan antaa minulle enemmän aikaa keskittyä näihin tärkeisiin hankkeisiin, Nylund toteaa tiedotteessa.

– Kirsi on toiminut jo useamman vuoden yrityksen hallituksessa, ja hän on tuonut paljon uutta näkemystä yrityksen toimintaan. Siksi tehtävien uudelleenorganisointi tuntui luontevalta, Nylund lisää.

 

Lignell & Piispanen on yksi Pohjois-Savon vanhimmista yhä toimivista yrityksistä. Sen emoyhtiö Oy Gust. Ranin perustettiin vuonna 1852.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lignell & Piispasen uusi toimitusjohtaja Kirsi Räikkönen: Asiakkaita myös päivittäistavarakaupan kautta