Sivonen torjuu BlueWhite Resortsin konkurssia

Matkailuyritys BlueWhite Resorts Oy on vakavassa talousahdingossa, joka pakottaa yrityksen jatkamaan omaisuutensa realisointia. Laskuja on rästissä reilun puolen miljoonan euron edestä. Niistä perintään on ehtinyt 170 000 euroa. Nyt myyntiin on menossa mm. Puumalassa sijaitseva Sahanlahden lomakeskus, jonka varaan hallituksen puheenjohtaja Pekka Sivonen laski paljon.

Ahdinko ei johda yrityksen konkurssiin, Sivonen luottaa. Hän muistuttaa, että yrityksen kulurakenne on jo siivottu. Viime kesän jälkeen yritys on myynyt Tahko Safarit, venekalustonsa ja BlueWhite Hawk -laivan.

Sahanlahden lisäksi BWR:n pitäisi saada kaupaksi myös BlueWhite Eagle, Saimaan vesistön suurin matkustajalaiva. Vuokrasopimus sen käytöstä on rauennut. Laivan myynnistä puolestaan on esisopimus, joka ei vain ole toteutunut.

- Ostajilla on rahoituspulmia.

Sivonen on jo neuvotellut BWR:n veloista yhden väliaikaisratkaisun, joka muuttaa kahden päävelkojan 300 000 euron saatavat yhden vuoden lainoiksi.

Jatkossa matkailukonsernin taivaalla on yhä synkkiä pilviä, joista yhdeksi Sivonen mainitsee ruplan devalvoitumisen. Jos se jatkuu, venäläisten rekisterikilpien kantajat vähenevät olemattomiin Suomen teiltä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.