Sukupolvenvaihdosten maksuaikahuojennusta esitetään pidennettäväksi

Yritysten sukupolvenvaihdosten verotuksessa sovellettavaa maksuaikahuojennusta esitetään pidennettäväksi kymmeneen vuoteen. Valtiovarainvaliokunnan esityksen tarkoituksena on helpottaa maatilojen ja muiden yritysten sukupolvenvaihdoksia.

- Sukupolvenvaihdoksissa on ollut ongelmia ja haluamme edistää yrittäjyyttä ja työtä. Siksi verojaosto päätti, että hallituksen esittämän seitsemän vuoden sijasta maksuaikaa pidennetään kymmeneen vuoteen. Näin sukupolvenvaihdostilanteessa on kymmenen vuotta aikaa maksaa ilman korkoja siitä aiheutuvat verot, sanoo valtiovarainvaliokunnan verojaoston puheenjohtaja, kansanedustaja Sampsa Kataja (kok.).

Valiokunta pitää maksuajan pidennystä perusteltuna, koska viime syksynä ja muutamana sitä edeltäneenä vuonna perintö- ja lahjaveroa on kiristetty.

- Nyt voimme keskittyä veropolitiikassa muihin talouskasvun kannalta merkittävimpiin kysymyksiin kuten työn verotuksen keventämiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Kysely: Maaseudun yritysten näkymät ovat synkentyneet – tulevat omistajanvaihdokset patoavat investointeja

Olvin ja Ponssen tuloskehitys parempi kuin pörssissä keskimäärin – kassavirta-analyysin tulos yllättää myönteisesti

Arto Tiitinen arvostaa yritysten ristiinpölytystä – "Välillä on hyvä heittää aivot narikkaan ja kuunnella metsän huminaa"

OP Pohjois-Savo lyhentää Leppävirran, Nilsiän, Siilinjärven ja Suonenjoen konttoreiden aukioloaikoja

Yhdysvallat ja Kiina pääsivät sopuun kauppaneuvotteluissa: sunnuntaille kaavaillut tullikorotukset peruuntuvat, Kiina lisää maataloustuotteiden ostoja

Bloombergin ja Financial Timesin lähteet: USA ja Kiina päässeet sopuun kauppaneuvotteluissa

EU jatkaa Venäjä pakotteita ratkaisuyrityksistä huolimatta

Euroopan keskuspankki mallaa strategiaansa ilmastokriisin vaatimuksiin – Lagarde piti talouden työkalupakkinsa avoinna ensiesiintymisessään EKP-pomona

Kasviliha-sanasta puhkesi riita, josta sanan lanseerannut Pouttu toivoo nyt hallinto-oikeuden ratkaisua: "Kasvilihasta voisi tehdä uuden hedelmälihan"

Naisjohtajien määrä suomalaisten pörssiyhtiöiden johdossa uuteen ennätykseen – kehitystä tukee aiempi nousu liiketoimintojen johtopaikoille

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.