Suomalaisfirmat eivät aio vetäytyä Bangladeshista

Runsas viikko sitten sattunut tehdasromahdus on herättänyt tekstiilialan yritykset pohtimaan toimintaansa Bangladeshissa. Finnwatch-järjestön viimekeväisen raportin mukaan suomalaisfirmoista eniten Bangladeshissa valmistettuja vaatteita ostavat Stockmann ja S-ryhmä.

- S-ryhmällä on neljä aktiivista tavarantoimittajaa Bangladeshissa. Kaikki ovat valvonnassa, ja ne eivät liity tähän valitettavaan tapaukseen, kertoo vastuullisuusjohtaja Lea Rankinen.

Rankisen mukaan S-ryhmän toimintaan yli 600 kuolonuhria vaatinut romahdus ei varsinaisesti vaikuta, mutta yhtiö lähestyy Bangladeshin valtiota yhdessä muiden eurooppalaisyritysten kanssa.

- Haluamme selkeän viestin siitä, että tämä ei voi jatkua.

Myöskään Stockmannilla ei ole aikeita vetäytyä Bangladeshista.

- Uskomme, että voimme eniten vaikuttaa asioihin olemalla paikalla. Tiedämme, mistä vaatteemme tulevat ja pyrimme valitsemaan kumppaneita, joiden työolosuhteet ovat kunnossa, kertoo viestintäjohtaja Nora Malin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Arto Tiitinen arvostaa yritysten ristiinpölytystä – "Välillä on hyvä heittää aivot narikkaan ja kuunnella metsän huminaa"

OP Pohjois-Savo lyhentää Leppävirran, Nilsiän, Siilinjärven ja Suonenjoen konttoreiden aukioloaikoja

Yhdysvallat ja Kiina pääsivät sopuun kauppaneuvotteluissa: sunnuntaille kaavaillut tullikorotukset peruuntuvat, Kiina lisää maataloustuotteiden ostoja

Bloombergin ja Financial Timesin lähteet: USA ja Kiina päässeet sopuun kauppaneuvotteluissa

EU jatkaa Venäjä pakotteita ratkaisuyrityksistä huolimatta

Euroopan keskuspankki mallaa strategiaansa ilmastokriisin vaatimuksiin – Lagarde piti talouden työkalupakkinsa avoinna ensiesiintymisessään EKP-pomona

Kasviliha-sanasta puhkesi riita, josta sanan lanseerannut Pouttu toivoo nyt hallinto-oikeuden ratkaisua: "Kasvilihasta voisi tehdä uuden hedelmälihan"

Naisjohtajien määrä suomalaisten pörssiyhtiöiden johdossa uuteen ennätykseen – kehitystä tukee aiempi nousu liiketoimintojen johtopaikoille

Yhdysvaltain keskuspankki ei kajoa nykyiseen ohjauskorkoon

Metson yt-neuvottelut Ruotsissa päätökseen: tuotanto Ersmarkissa päättymässä 2020

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.