Superlaatan tuotantokapasiteetti loppuunmyyty Lujabetonin Siilinjärven tehtaalla tälle vuodelle

Lujabetonin lanseeraama uuden teknologian välipohjaratkaisu Luja-Superlaatta on saanut Inspecta Sertifiointi Oy:n myöntämän varmennustodistuksen. Sen myötä tuote on valmis massamarkkinaan.

– Siilinjärven tehtaan Superlaatan tuotantokapasiteetti on loppuunmyyty vuoden 2018 loppuun asti. Nyt kun virallinen hyväksyntä tuotteelle on saatu, olemme valmiit nopeaan rakennuskohteiden lisäämiseen vuoden 2019 aikana, kertoo Lujabetonin elementtiyksikön johtaja Kari Turunen tiedotteessa.

Lujabetonin uutta tehdaskiinteistöä Järvenpäässä valmistellaan parasta aikaa 500 000 neliön vuosikapasiteetille Superlaatan tuotantoon.

Luja-Superlaatta on yksi yhtiön historian suurimmista tuotekehitys- ja innovaatioprojekteista. Se perustuu uuteen teknologiaan elementtipohjaisessa kerrostalorakentamisessa. Laatta sopii lisäksi muihinkin monikerrostiloihin kuten toimistoihin ja sairaaloihin.

Tuote on kolme metriä leveä laattaelementti, jonka sisään on rakennettu valmiiksi kylpyhuone- ja lattialämmitysasennukset.

Ensimmäinen superlaatta-kohde käynnistyy maaliskuussa, kun tuotteen asennukset Fira Oy:n kerrostalokohteessa Espoossa alkavat.