Kolmelle ehdolliset tuomiot Wincapita-kokonaisuudessa - Suuri osa rikossyytteistä nurin

Pohjois-Savon käräjäoikeus hylkäsi suurimman osan rikossyytteistä, jotka koskivat sijoitusklubi Wincapitan niin sanottua Pohjois-Savon haaraa. Syyttäjä vaati rangaistusta törkeästä petoksesta kuudelle henkilölle ja rahankeräysrikoksesta kolmelle.

Käräjäoikeus hylkäsi kaikki syytteet rahankeräysrikoksesta ja avunannosta. Törkeistä petoksista syytetyistä kahden syyte hylättiin. Yhden vastaajan osalta syyttäjä luopui rangaistusvaatimuksesta törkeän petoksen osalta jo pääkäsittelyssä.

Julkisuudessa jo aiemmin olleet Risto Hentunen ja Timo Martiskainen sekä 45-vuotias varkautelaismies saivat ehdolliset vankeustuomiot. Hentunen sai vuoden ja kymmenen kuukauden ehdollisen tuomion, Martiskainen puolitoista vuotta ja varkautelaismies vuoden ja kolme kuukautta.

Käräjäoikeuden mukaan tuomitseminen rangaistukseen perustui lähinnä siihen, että heidän katsottiin olevan niin sanotusti sisäpiiriläisiä, toisin kuin muut törkeästä petoksesta syytetyt.

Yksi henkilö tuomittiin rikoksentekijän suosimisesta 240 euron sakkoon.

Pelkästään rikoksella saatua hyötyä takaisin vaadittiin 33 vastaajalta. Yhteensä valtiolle määrättiin menetettäväksi runsaat kymmenen miljoonaa euroa. Suurin rikoshyötymenetys on Timo Martiskaisella, lähes 1,4 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.