Suurmessut Kuopioon – Rekry & työelämä Savo yhdistää oppilaitokset, työnhakijat ja yritykset

Savon Media Oy ja Jyväskylän Messut Oy järjestävät ensimmäistä kertaa yhdessä uudenlaisen, ison rekrytointitapahtuman ensi syksynä Kuopiossa.

Rekry & työelämä Savo -tapahtuma on 10. syyskuuta Kuopion musiikkikeskuksessa.

Se yhdistää rekrytoivat yritykset ja työpaikkaa vaihtavat tai etsivät ammattilaiset. Lisäksi mukana ovat koulutuspaikkaa hakevat nuoret ja aikuiset.

Tapahtumaan odotetaan noin 3 000 kävijää ja noin 70 näytteilleasettajaa messuosastoineen.

Savon Median ja Jyväskylän Messujen tärkeimmät yhteistyökumppanit ovat muun muassa Savonia-ammattikorkeakoulu, etujärjestö Savon Yrittäjät, Savon Ammattiopisto, Pohjois-Savon ely-keskus ja TE-keskus. Oppilaitoksille tapahtuma mahdollistaa koulutustarjonnastaan kertomisen yhdellä kertaa.

Tarkoituksena on tavoittaa myös ammattiin valmistuneita ja opiskelijoita. Tapahtuma on avoinna kello 19 asti illalla, jotta myös työssäkäyvät voivat osallistua.

Esimerkiksi ammattikorkeakoulu Savoniasta valmistui viime vuonna liki 1 400 opiskelijaa. Savonian kehittämispäällikkö Esa Viklund kertoo, että heistä yli 1 220 suoritti amk-tutkinnon ja yli 120 ylemmän AMK-tutkinnon. Eniten valmistui insinöörejä ja sairaanhoitajia. Savoniasta valmistuneista työllistyi viime tilaston mukaan liki 58 prosenttia Pohjois-Savoon.

Jyväskylän Messujen toimitusjohtaja Juha Rahko ja myyntijohtaja Vesa Pohjonen uskovat messujen vetovoimaan.

– Kuopiossa on ollut selkeä aukko tällaiselle tapahtumalle, arvioi Rahko ja mainitsee myös Mikkelin kiinnostavan.

Yritykset saavat Rahkon mukaan tehokkaan tilaisuuden palkata osaavaa työvoimaa eri messukohtaamisissa ja markkinointikanavissa. Jyväskylässä on tiistaina vastaava tapahtuma.

Savon Media Oy:n aluemyyntijohtaja, paikallisjohtaja Mirja Vänttinen ja aluemyyntipäällikkö Tuomas Huusko järjestelevät tapahtumaa. Sen pääpuhujana on iranilaissyntyinen juontaja ja toimittaja Arman Alizad. Hän kertoo työelämän muutoksista ja vaatimuksista tulevaisuudessa.

– Rekry & työelämä Savo sisältää messutapahtuman lisäksi vahvan markkinoinnin Savon Median paperilehdissä ja digitaalisissa välineissä, kuten Savon Sanomissa. Näin osallistujia saadaan paljon. Tavoitamme 82 prosenttia alueen yli 12-vuotiaasta väestöstä, Vänttinen sanoo.

Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtajan Silja Huhtiniemen mukaan yrityksissä on tarvetta esimerkiksi hitsaajista ja koneistajista. Rakennusalalta puuttuu työnjohtajia.

– Palvelualoilla ja teollisuudessa kerrotaan yhä useammin haasteista löytää digitalisaatiota ja koodausta ymmärtäviä ICT-osaajia, hän sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.