Symantec varoittaa luottamasta verkostoitumissivuihin

Nettisurffaajat voivat saada tietokoneeseensa haittakooditartunnan vierailemalla pelkästään yleisesti käytetyillä www-sivustoilla, varoittaa ohjelmistoyhtiö internetin turvallisuutta käsittelevässä raportissaan.

Aiemmin käyttäjien täytyi vierailla tietyillä "vaarallisilla" sivustoilla tai avata sähköpostin liitetiedosto, jotta tietokone olisi altistunut tietoturvauhkille. Nyt hakkerit käyttävät hyökkäyksissä oikeita ja laillisia internetsivustoja levittäen niiden kautta haittakoodeja niin kuluttajien kuin yritystenkin tietokoneille.

Symantecin mukaan hyökkääjät ovat keskittyneet erityisesti sivustoihin, joihin käyttäjät luottavat, kuten sosiaalisiin verkostoitumissivustoihin. Facebookin kaltaiset verkostoitumissivut ovat nousseet suureen suosioon Suomessakin.

- Ennen riitti, kun vältteli internetin vaaralliselta tuntuvia sivustoja. Nyt rikolliset käyttävät suosittuja ja luotettuja sivustoja tekemällä niistä alustoja, joilta he hyökkäävät koneen käyttäjiä vastaan, sanoo Symantec Finlandin teknologiajohtaja Marko Haarala.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.