Taloussanomat: "Hyvä asiakas" saa asuntolainaa halvemmalla

Taloussanomien mukaan asuntolainaa myönnetään nyt jopa alle prosentin marginaalilla. Halvinta asuntolainaa saa pienistä pankeista, mutta myös isot pankit antavat "hyville asiakkailleen" lainaa alle prosentin marginaalilla.

Taloussanomien Suomen Rahatiedolla teetättämästä lainavertailusta käy ilmi, että syyskuun alussa lainaa myönnettiin keskimäärin 1,12 marginaalilla. Viime kuussa marginaali oli 0,02 prosenttiyksikköä korkeampi.

Uuden asuntolainan lainakorko muodostuu nykyisin käytännössä marginaalista, koska euriborit ovat painuneet miinuksen puolelle.

Esimerkiksi Nordea myöntää asuntolainaa 1,20 prosentin marginaalilla, mutta hyvät asiakkaat voivat saada pienemmätkin prosentit.

– Marginaali vaihtelee meillä paikkakunnittain, mutta parhaimmille asiakkaille myönnetään lainaa vähän alle yhden prosentin marginaalilla. Kovin kilpailutilanne on pääkaupunkiseudulla, sanoo Nordean liiketoimintajohtaja Riikka Laine-Tolonen Taloussanomille.

OP-ryhmässä marginaali vaihtelee 0,8–1,4 prosentin välillä. Myös Danske Bankista asuntolainaa voi saada alle prosentin marginaalilla.

Miten niin sanotuksi hyväksi asiakkaaksi sitten pääsee, ja saa lainaa mahdollisimman halvalla?

Taloussanomien mukaan pankkiasioinnin keskittäminen ja oman maksukyvyn parantaminen ovat tapoja päästä pankin suosikkiasiakkaaksi. Myös hyvät vakuudet ja säästöt auttavat asiaa.

Lähde:

Taloussanomat

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.