Tappiota tehnyt gourmet-ravintolan kokki siirtyy ABC-aseman leipiin

Kuopiolaisen gourmet-ravintolan OSin yrittäjä Mikko Rosendahl siirtyy ABC Pitkälahden keittiöpäälliköksi. Savon Sanomat uutisoi perjantaina, että OS jätti konkurssihakemuksen Pohjois-Savon käräjäoikeuteen. Rosendahl sanoi tuolloin, että taustalla ovat ravintolan nykyisessä liiketilassa olevat ongelmat.

Savon Sanomien kaivamat luvut kuitenkin osoittavat, että OSin ongelmat eivät ulotu pelkkään lähihistoriaan. Ravintola OS Oy:n viimeisin tilinpäätös on vuodelta 2013, jolloin yrityksen liikevaihto oli 803 000 euroa ja tilikauden tappio 40 940 euroa. Tätä edelliseltä vuodelta tappiota oli kirjattu jo 37 000 euroa. Vuonna 2013 omat pääomat oli jo syöty ja vierasta pääomaa oli taseessa 266 000 euroa.

OS aloitti kauppakeskus IsoCeessä keväällä 2013. Sitä ennen OS vaikutti Ajurinkadulla Sokoksen takana.

– Odotan uutta työtäni innolla. Se on haastava tehtävä, jossa lähden ihan perusasioista liikkeelle, eli hyvän ruoan tekemisestä. Yrittäjänä olemiseen verrattuna tässä on se hyvä puoli, ettei tarvitse tehdä kaikkea itse, kertoo Rosendahl Ylelle.

ABC:n omistaman Osuuskauppa PeeÄssän puolelta kyse on Ylen mukaan yksinkertaisesti siitä, että valittiin oikea ihminen oikeaan paikkaan.

– Kun mahdollisuus Mikon palkkaamiseen avautui, tartuimme siihen. Hän on näkemyksellinen ja osaava ihminen ja uskon, että tämä hyödyttää sekä Mikkoa että meitä, PeeÄssän toimialajohtaja Ville Puustinen kommentoi.

Ravintola OS jätti konkurssihakemuksen