Taulu ilman kehyksiä on kuin kenraali saunassa

Taulu on kokonaisuus, joka loppuu vasta kehyksen reunaan. Taulu ilman kehyksiä on kuin kenraali saunassa.

Tätä mieltä on Jari Sallinen, Kehysliike J. Sallisen yrittäjä. Sallinen on neljäntoista vuoden ajan rakentanut ja korjannut kuopiolaisille kehyksiä.

- Aika usein tänne tullaan ehjän taulun ja kehyksen kanssa ja kerrotaan, että ystävän mielestä kehyksen voisi vaihtaa. Siinä sitten joukolla pohditaan, että onkohan noin. Melko usein asiakas lähetetään saman kehyksen kanssa kotiin, Sallinen sanoo ja huomauttaa, että taululle ei ole olemassa yhtä ainoaa ja oikeaa kehystä.

Sen sijaan on tärkeä miettiä, että kehyksen väri toimii kokonaisuudessa - siis sekä teoksen että ympäristön kanssa. Ennen kaikkea kehystykseen käytetään tuotteita, jotka eivät vahingoita työtä.

- Peilit ovat nykyään hyvin suosittuja kehystyskohteita. Niitä löytyy toki sisustusliikkeistä massatuotantonakin tehtynä. Kehysliikkeen valttikortti on yksilöllisyys.

Kehysten lisäksi Sallisen yritys on aukkoleikkausten erikoisliike, joka tunnetaan läpi Suomen. Verstaalla nököttää koneleikkuri, jonka eri versioita Suomessa on vain 15 kappaletta. Sallinen käy itse Sveitsissä opiskelemassa laitteen huoltoa ja käyttöä ja opettaa vuorostaan muille suomalaisille, miten leikkurilla tehdään kartonkiin erilaisia kuvioita.

- Olen vähän kuolannut laserleikkuria, mutta se on vielä kaukainen haave. Muutaman kaverin kanssa on kyllä katseltu, että Kiinasta sellaisen voisi hakea.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.