Technopolis hylkää Kuopion linja-autoaseman rakennushankkeet

Toimitilavuokraaja Technopolis vetäytyy Kuopion linja-autoaseman alueen rakennushankkeista. Technopolis Kuopion hallitus perustelee ratkaisua liiketilojen ylitarjonnalla ja toimistotilojen neliömäärien kutistumisella.

– Olisimme saaneet liikkeelle yhden talon ja toisenkin, mutta kokonaisuuden rakentaminen olisi venynyt useisiin vuosiin, joten katsoimme parhaaksi puhaltaa pelin poikki, Technopolis Kuopion johtaja Hannu Eronen kertoo.

Kuopion matkakeskukselle Technopoliksen vetäytyminen on jääkylmä suihku. Hanke lykkäytyy epämääräiseen tulevaisuuteen ellei tilalle löydetä pikaisesti uutta sijoittajaa.

– Viivästys voi olla viisi vuotta plusmiinus kolme vuotta, mutta mieluummin tietysti miinus. Sitä on hyvin vaikea arvioida, Kuopion kaupunkiympäristön palvelualuejohtaja Jarmo Pirhonen harmittelee.

Kaupunki on investoinut alueen katu- ja kunnallistekniikan uusimiseen noin 6-7 miljoonaa euroa. Yksi vaihtoehto olisi korttelialueen kaavoitus asunnoiksi, joita mahtuisi uuden matkakeskuksen viereen jopa 700–800 kappaletta.

Lue lisää aiheesta lauantain Savon Sanomista.