TeliaSoneralla ulosmarssi Kuopiossakin

TeliaSonera Finlandin laajakaistaliittymien toimituksista vastaavat toimihenkilöt marssivat ulos työpaikoiltaan tänään iltapäivällä Kuopiossa, Varkaudessa ja Joensuussa.

Työnseisaus on seurausta TeliaSoneran ilmoituksesta, jonka mukaan yhtiö ulkoistaa lokakuun aikana laajakaistaliittymien toimituksia energia- ja telealojen palveluyritys Empower Oy:lle.

Ulkoistus koskisi noin 60 toimihenkilöä Joensuussa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Yhtiö kertoi henkilöstölle ulkoistuksesta maanantaina iltapäivällä. Työnseisauksen on määrä kestää päättyä keskiviikkoaamuna.

- Meillä on suuri pelko työehtojen heikkenemisestä. Emme voi olla varmoja siitäkään, mihin firmaan ja millä ehdoilla ihmiset lopulta joutuvat, toimihenkilöiden verkko- ja palveluliiketoiminnan luottamusmies Jussi Hartikainen kertoo.

Toimihenkilöunionin ict-alan työsuhdeasiamiehen Arto Heikkilän mukaan liitto on tuloksetta vaatinut Empowerilta selvitystä teleoperaattoreilta ulkoistettujen toimihenkilöiden työsuhdeasioista. Erityisesti suurennuslasin alla on Empowerin yhteistyökumppanina toimiva henkilöstöpalveluyritys Saimapeople.

- Olemme pyytäneet Empowerilta yksinkertaista tietoa siitä, mitä töitä ihmiset siellä ja ulkoistusketjun muissa firmoissa oikein tekevät ja millä ehdoilla. Toistaiseksi yhtiö ei ole halunnut tätä meille selventää, Heikkilä kertoo.

TeliaSoneran laajakaistayksikön johtaja Tuula Uitto vakuuttaa, etteivät työehdot heikkene siirron vuoksi: - Senhän sanoo jo lakikin. Hän pitää työnseisausta laittomana.

Työnseisauksen on määrä loppua ylihuomenna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.