Teollisuuden uudet tilaukset kasvoivat neljättä kuukautta putkeen

Teollisuuden uusien tilausten arvo kasvoi maaliskuussa 2,6 prosenttia verrattuna edelliseen maaliskuuhun, kertoo Tilastokeskus. Tammi-maaliskuun aikana tilaukset ovat kasvaneet 2,5 prosenttia vuodentakaisesta. Tilaukset ovat nyt kasvaneet neljä kuukautta peräkkäin.

Yrityksille kertyi uusia tilauksia vuodentakaista enemmän kemianteollisuudessa ja metalliteollisuudessa. Kemianteollisuus keräsi uusia tilauksia 5,3 prosenttia enemmän, metalliteollisuus 4,4 prosenttia enemmän.

Paperin, paperi- ja kartonkituotteiden toimialalla tilausten määrä sitä vastoin laski 3,4 prosenttia. Tilastokeskus huomauttaa, että voimakkaat heilahtelut tilauksissa ovat tyypillisiä.

Kausitasoitettu teollisuustuotanto taas laski maaliskuussa 0,1 prosenttia helmikuusta ja oli 1,3 prosenttia pienempi kuin vuoden 2018 maaliskuussa. Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä työpäiväkorjattu tuotanto on kuitenkin kasvanut 0,4 prosenttia viime vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna.

Teollisuustuotanto kasvoi maaliskuussa sähkön-, kaasun- ja lämmönhuollon toimialalla 2,9 prosenttia ja kaivostoiminnassa 2,2 prosenttia. Metalliteollisuuden tuotanto väheni 0,2 prosenttia ja metsäteollisuuden 1,2 prosenttia. Kemianteollisuudessa pudotus oli suurin ja tuotanto väheni 1,6 prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.