Teollisuustuotanto putoaa lamavauhtia

Teollisuustuotanto syöksyi loppuvuonna jyrkemmin kuin vuoden 1991 laman aikana. Tilastokeskuksen mukaan teollisuustuotanto supistui joulukuussa vajaat 16 prosenttia vuoden takaisesta. Jo marraskuussa tuotanto väheni 9 prosenttia.

Koko viime vuoden lukema jäi kuitenkin vain vajaan prosentin verran miinukselle, sillä alkuvuosi oli vielä vahva teollisuudessa. Synkimpänä lamavuonna 1991 teollisuustuotanto laski 8,7 prosenttia.

Kaikkien teollisuuden päätoimialojen tuotanto supistui joulukuussa. Puu- ja paperiteollisuudessa vähennystä kertyi peräti kolmannes. Energiahuollossa kato oli pienintä, mutta energia-alallakin tuotanto painui yli 10 prosenttia.

Kapasiteetin käyttöaste romahti tehdasteollisuudessa 67 prosenttiin. Luku on runsaat 13 prosenttiyksikköä pienempi kuin vuosi sitten. Tehdassaleissa on ollut yhtä hiljaista edellisen kerran 13 vuotta sitten.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Nousu jatkui Wall Streetillä tiistaina

Kauppakamarikysely: Yritysten mielestä paikallisen sopimisen lisääminen ja työvoimakustannusten alentaminen parasta lääkettä Suomen kilpailukyvylle

Kauppakamarikysely: Yritysten mielestä paikallisen sopimisen lisääminen ja työvoimakustannusten alentaminen parasta lääkettä Suomen kilpailukyvylle

UPM aikoo sulkea Suomen vanhimman toiminnassa olevan vaneritehtaan Jyväskylässä – Teollisuusliitto vaatii, että UPM selvittää kaikki mahdollisuudet toiminnan jatkamiselle

Seurakuntien tulos romahtanut liki 20 miljoonalla alkuvuonna: "Tässä on poikkeuksellinen tilanne käsillä"

Marimekolle uusi luova johtaja – muutaman vuoden ajan designin johtamisen malli yhtiössä "ollut toisenlainen"

Kiinteistönvälittäjät näkevät asuntokaupan elpyneen toukokuussa, Hypon Brotherus on varovaisempi: "Kauppaluvut jäävät kymmeniä prosentteja edellisvuodesta"

Pörssikurssit nousivat Yhdysvalloissa mellakoinnin keskellä

Valmet Automotive käynnistää yt-neuvottelut lomautuksista – lomautusuhan alla 1  200 työntekijää 

Autojen ensirekisteröinnit puolittuivat toukokuussa – vuodesta tulossa kauppiaille 2000-luvun ankein

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.