Terveysteknologiajärjestön johtaja arvostaa savolaista asennetta

Välillä Brysselin EU-aitioissa ja Suomen valtaapitävien saleissa työtään tekevällä Laura Simikillä on vahva rakkaus Savoon. Pieksämäellä peruskoulun ja lukion käynyt Simik kokee vahvasti savolaiset juurensa. Hän näkee pieksämäkeläisyyden asenteena, joka näkyy hänen jokaisessa päivässään.

– Siinä yhdistyy ystävällisyys ja ihmisten kohtaaminen ja tapa hoitaa vaikeitakin asioita keskustelemalla ja löytämällä yhteinen näkemys. Hoidetaan asialliset hommat jämäkästi ja muuten juodaan kahvia ja jutellaan mukavia, Simik naurahtaa.

Simik on aiemmin työskennellyt STTK:ssa asiantuntijatehtävissä ja Suomen lukiolaisten liiton pääsihteerinä, SOSTEssa kehittämispäällikkönä sekä amerikkalaisen biolääkeyrityksen strategisten hankkeiden päällikkönä.

– Jokaisessa työssäni on ollut kansainvälinen ulottuvuus ja mahdollisuus tarkastella asioita yhteiskunnallisen merkittävyyden kautta. Pioneerityö on houkuttanut, Simik pohtii.

Itse Simik sanoo osuvasti olevansa terveydelle töissä. Hän näkee, kuinka eri yrityksen lääkkeet, tai lääkinnälliset apuvälineet tekevät uhreista voittajia.

– Tuntuu huikealta ajatella, että meidän yritystemme keksinnöt tuovat niin monille avun; keinohaima, sydämentahdistin, insuliinipumppu vain muutaman mainitakseni.

Kahta teini-ikäistä tytärtään Simik kutsuu kultalinnuikseen, jotka ovat elämän keskipiste. Perhe, suku ja ystävät ja silloin tällöin kulinaariset herkut ja hyvä kirja nostavat arjen kiireiden tavoittamattomiin.

– Kun täytin neljäkymmentä, lupasin kerran kuussa tehdä kulttuurisen hapenoton, ja olenkin käynyt konserteissa, oopperassa, runonlausuntailloissa. Se tuulettaa valtavasti aivoja. Yksi parhaimmista päätöksistäni, Simik hehkuttaa.

Kaukana tulevaisuudessa siintävässä vanhuudessaan Simik toivoisi saavansa hyvää hoitoa ja arvokkaan vanhuuden, josta teknologia olisi vienyt raihnaisuuden pois.

– Jos pystyisi kävelemään metsässä ja asumaan omassa kodissa läheisten kanssa. Saamaan lounaalla lasin viiniä jos niin haluaa. Ja sitten aikanaan kuolla arvokkaasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Terveysteknologia etenee huimaa vauhtia: "Keskustelua ei enää oikeastaan käydä siitä, mikä on mahdollista vaan siitä, mikä on eettistä"