Toimitusjohtaja: Rosatom-järjestely tukee Fennovoiman aikataulua

Rosatomin sisäiset järjestelyt auttavat Fennovoiman ydinvoimahanketta pysymään aikataulussa, sanoo Fennovoiman toimitusjohtaja Toni Hemminki.

Rosatom tiedotti tänään, että Atomstroyexport on ollut kesästä lähtien mukana Fennovoima-hankkeessa.

Rosatomin neuvonantaja Jukka Laaksonen kertoi eilen STT:lle, että toimittajaorganisaatiota päivitetään hankkeen tahmean etenemisen takia.

Rosatomin tänään julkaistun tiedotteen mukaan virallisena laitostoimittajana pysyy RAOS Project.

Fennovoima ei ole pystynyt toimittamaan ydinvoimalan suunnittelupapereita Säteilyturvakeskukselle lupaamassaan aikataulussa ainakin osin RAOS Projectin ongelmien takia. Ydinvoimayhtiö odottaa Hemmingin mukaan silti yhä, että se saisi rakennusluvan vuonna 2018 ja voimala olisi käytössä 2024.

Työ- ja elinkeinoministeriö on pyytänyt Fennovoimaa tarkentamaan hankkeen aikataulua. Hemminki sanoo, että rakennusluvan ja käyttöönoton aikataulut ovat ennallaan eikä niitä ole tarpeen päivittää ministeriölle.

– Atomstroyexportin mukaantulo edelleen tukee sitä, että laitostoimittajalla on kokenutta ja osaavaa resurssia, Hemminki sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Arto Tiitinen arvostaa yritysten ristiinpölytystä – "Välillä on hyvä heittää aivot narikkaan ja kuunnella metsän huminaa"

OP Pohjois-Savo lyhentää Leppävirran, Nilsiän, Siilinjärven ja Suonenjoen konttoreiden aukioloaikoja

Yhdysvallat ja Kiina pääsivät sopuun kauppaneuvotteluissa: sunnuntaille kaavaillut tullikorotukset peruuntuvat, Kiina lisää maataloustuotteiden ostoja

Bloombergin ja Financial Timesin lähteet: USA ja Kiina päässeet sopuun kauppaneuvotteluissa

EU jatkaa Venäjä pakotteita ratkaisuyrityksistä huolimatta

Euroopan keskuspankki mallaa strategiaansa ilmastokriisin vaatimuksiin – Lagarde piti talouden työkalupakkinsa avoinna ensiesiintymisessään EKP-pomona

Kasviliha-sanasta puhkesi riita, josta sanan lanseerannut Pouttu toivoo nyt hallinto-oikeuden ratkaisua: "Kasvilihasta voisi tehdä uuden hedelmälihan"

Naisjohtajien määrä suomalaisten pörssiyhtiöiden johdossa uuteen ennätykseen – kehitystä tukee aiempi nousu liiketoimintojen johtopaikoille

Yhdysvaltain keskuspankki ei kajoa nykyiseen ohjauskorkoon

Metson yt-neuvottelut Ruotsissa päätökseen: tuotanto Ersmarkissa päättymässä 2020

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.