Tuhannelle nuorelle löytynyt työtä

Tämän vuoden alusta Pohjois-Savossa käynnissä ollut Nuoret Duuniin-työllistämiskampanja on saavuttanut määrällisen tavoitteen. Tarkoitus oli työllistää vuoden aikana yhteensä tuhat nuorta ja perjantaina toteutuneita työpaikkoja oli jo 1034 kappaletta.

–Tavoite oli täyteen toissa päivänä ja täytyy myöntää, että kyllä se meidät yllätti, kertoo projektipäällikkö Panu Hiekkala.

Maakunnallisen kampanjan tarkoitus on haastaa pohjoissavolaisia yrityksiä työllistämään 17-29-vuotiaita nuoria vähintään kahden kuukauden mittaisiin ja normaalien työehtosopimusten mukaisiin palkkasuhteisiin. Kampanjaan voi osallistua esimerkiksi sen nettisivuilla olevan työpörssin kautta, jossa voi ilmoittaa vapaista työpaikoista tai etsiä työnhakijoita. Kampanja on myös itse työllistämässä markkinointisihteerin vähintään kahdeksi kuukaudeksi.

Hankkeen rahoitus tulee Euroopan sosiaalirahastosta ja mukana ovat kaikki maakunnan kunnat. Hanketta hallinnoi Siilinjärven kunta.

Hankkeen esikuvana on Oulun seudulla pyörinyt Duunita mut-haastekampanja, josta on tehty laajempi ja savolaisempi versio. Hankkeen mahdollisesta jatkosta ei ole vielä tehty päätöksiä.

–Parhaillaan kartoitetaan toimijoita jatkon suhteen. Siilinjärven kunta on innokas jatkamaan tämän hallinnointia, Hiekkala sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.