Tuontitullien lykkäys ei piristänyt markkinoita – Helsingin pörssi laskussa

Yhdysvaltain tiistaina julkistama päätös lykätä osaa Kiinaan kohdistuvista uusista tuontitulleista joulukuulle ei piristänyt markkinoita Euroopassa. Pörssi-indeksit ovat tänään olleet laskussa euroalueen ja Kiinan tuoreiden talouslukujen julkaisun jälkeen.

Helsingin pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen OMX-indeksi oli iltapäivällä noin kaksi prosenttia pakkasen puolella. Huomattavaa laskua nähtiin muun muassa Outokummun osakkeissa.

Keskiviikkona julkistettiin euroalueen talouskasvun hidastuneen 0,2 prosenttiin toisella vuosineljänneksellä. Ensimmäisellä neljänneksellä kasvua oli 0,4 prosenttia. Huolestuttavana pidettiin Saksan bruttokansantuotteen 0,1 prosentin supistumista toisella neljänneksellä.

Pääsyynä heikentyneille talousnäkymille pidetään Yhdysvaltain ja Kiinan välisen kauppasodan vaikutuksia, jotka näkyvät myös Kiinan keskiviikkona julkaistuissa luvuissa.

Wall Street Journalin mukaan Kiinan työttömyys oli kasvussa ja teollisen tuotannon kasvu oli hidastunut matalimmalle tasolleen kymmeneen vuoteen. Teollinen tuotanto kasvoi heinäkuussa 4,8 prosenttia edellisvuodesta, kun vielä kesäkuussa kasvua edellisvuodesta oli 6,3 prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.