Työpaikat kertovat Pieksämäen kehityksestä

Pieksämäen työvoimatoimiston alueella ilmoitettiin viime vuonna avoimeksi 1 400 työpaikkaa. Lisäys edelliseen vuoteen on lähes 320.

- Viime vuonna näiden työpaikkojen kasvu oli suuri. Se todentaa yhtenä tunnuslukuna Pieksämäen seutukunnan hyvää kehitystä, kommentoi Pieksämäen työvoimatoimiston johtaja Sirkka Rytkönen. Yleinen taloudellinen laskusuhdanne on viime aikoina heijastunut lomautuksina Pieksämäellekin, vaikka yritykset eivät olekaan joutuneet suuriin yksittäisiin lomautuksiin. Nyt lomautettuna on noin 130 henkilöä, kun marraskuun lopulla heitä oli kuusikymmentä. Lomautettuja on liki sata enemmän kuin vuosi sitten.

Lomautusilmoituksia on annettu rakennus-, kuljetus- ja metsäaloilla. Lisäksi lomautuksiin turvautunut pari tuotantoyritystä. Sirkka Rytkösen mukaan taloudellinen notkahdus ei kuitenkaan ole juuri näkynyt lomautuksina palvelualalla.

Odotukset Ideaparkissa

Sirkka Rytkönen uskoo, että Pieksämäen tämän vuoden kehitykseen vaikuttaa aika paljon Ideaparkin kaavan ja investointien eteneminen. Kauppakeskuksen tilanne heijastuu muuallekin. Ideaparkin tuloon on varauduttu myös muun muassa myyjien ja vartijoiden koulutuksessa.

Tänä vuonna kasvua on vielä odotettavissa Pieksämäen tuotantoyrityksissä. Kuitenkin ainakin tammi- ja helmikuun työttömyysasteen Rytkönen ennakoi suuremmaksi kuin vuosi sitten.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.