Ulkomaiset investoinnit Suomeen kasvoivat

Suorat ulkomaiset investoinnit Suomeen kasvoivat viime vuonna hieman edellisvuodesta, kertoo Finpro.

Invest in Finland -tilaston mukaan Suomeen tuli uusia ulkomaalaisomisteisia yrityksiä 229, kun vuonna 2013 vastaava luku oli 213.

Merkittävimpiä Suomeen investoineita maita olivat Ruotsi, Britannia ja USA. Uusina lähtömaina viiden kärkeen nousivat Ranska ja Norja.

Eniten investointeja tehtiin ICT-sektorille, liike-elämän palveluihin, terveydenhuolto- ja hyvinvointisektorille, kuluttajakauppaan ja ympäristöteknologiaan.

ICT-alan eli tieto- ja viestintätekniikan alan investointien odotetaan Finpron mukaan vastaisuudessa kohdistuvan erityisesti autoelektroniikkaan ja ohjelmistoihin, älyliikenteeseen (smart traffic), terveys- ja hyvinvointiteknologiaan, peliteollisuuteen ja pelillistämiseen, langattomaan teknologiaan, teolliseen internettiin, tietoturvaan (cyber security) ja konesaleihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Sirpa Karppi jatkaa Kuopion Yrittäjien johdossa

Kuopion Ykköstilit Oy:n yrittäjä Aino Valta-Rönkkö on vuoden 2019 senioriyrittäjä

Uutisen takana: Korkein oikeus kinasteli Talvivaara-jutun yksityiskohdista, mutta yhdestä asiasta se oli yksimielinen: Kaivoksen johto rikkoi lakia

Kuopiolainen NewIcon toimittaa Taysiin maailman suurimman lääkevarastoautomaatin

KKV: Autokouluja kannustettiin korottamaan hintoja – virasto esittää yhteensä 300  000 euron seuraamusmaksuja

Liikelaitos Mestar muuttuu yhtiöksi Kuopiossa – kaupunginhallituksen Antti Kivelä: "Suuryritykset saattavat vallata alaa paikallisilta toimijoilta"

Asuntomarkkinoilla tänä vuonna käynyt kuhina saattaa olla kaiku menneiltä runsauden ajoilta ja uhkaa tulla tiensä päähän, Nordea ennustaa

Alibaba tavoittelee kiinalaista onnensummaa Hongkongin pörssin suurimmassa listautumisessa vuosiin

EU-komissio: Suomi on vaarassa rikkoa yhteisiä taloussääntöjä – historiallisesti yksikään euromaa ei ole liiallisen alijäämän menettelyssä

Boeingille uusi takaisku: suunnittelee uudelleen 7  000 koneen suojarakenteen kuolemaan johtaneen onnettomuuden jälkeen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.