Valio palaa jäätelömarkkinoille: Hillot ja kastikkeet tulevat Suonenjoen hillotehtaalta

Valio palaa jäätelömarkkinoille yli kymmenen vuoden tauon jälkeen tuomalla kauppoihin maaliskuussa uuden tuoteperheen "Valion Jäätelöfabriikin".

Uudet jäätelöt valmistetaan Valion Oulun meijerissä Pohjois-Suomen valiolaisilta tiloilta kerätystä maidosta. Valtaosa jäätelöiden hilloista ja kastikkeista on kehitetty ja valmistettu Valion omalla hillotehtaalla Suonenjoella.

Yhteensä kuusi makua kattava sarja on markkinoiden ainoa kotimainen laktoositon tuoteperhe.

– Valio Jäätelöfabriikki tuo Valion jäätelöt takaisin myös Oulun meijeriin, missä jäätelöä on valmistettu viimeksi 1980-luvun alussa. Jäätelöt valmistetaan aivan uudella reseptillä ja uusilla laitteilla, Oulun meijerin tehtaanjohtaja Martti Kimpimäki kertoo tiedotteessa

Jäätelöt tulevat myyntiin Suomen lisäksi Moskovassa ja Pietarissa kevään aikana. Jäätelö on yksi elintarvikkeista, joka ei kuulu Venäjän elintarvikevientiä koskevien pakotteiden piiriin.