Valtakunnalliset yrittäjäpäivät Joensuussa: Pohjois-Savosta suurin delegaatio

Suomen suurin yrittäjätapahtuma valtakunnalliset Yrittäjäpäivät pidetään viikonlopun aikana Joensuussa. Perjantaina alkaneeseen tapahtumaan osallistuu yli 1 500 yrittäjää ympäri maata. Pohjoissavolaisia osallistujia on mukana eniten heti pohjoiskarjalalaisten yrittäjien jälkeen. Perjantaina tapahtumaan oli lähdössä yli 70 osallistujaa eri puolilta maakuntaa. Eniten osallistujia lähti Iisalmesta.

Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät on järjestetty Kuopiossa edellisen kerran vuonna 1985. Joensuussa tapahtuma on järjestetty tätä ennen myös vuosina 1990 ja 2005.

– Meillä ei ole Kuopiossa riittävän kokoisia puitteita tämän mittaluokan tapahtuman järjestämiseksi. Odotamme kieli pitkällä kongressihotellin saamista kaupunkiin, Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Arto Nykänen sanoo.

Iisalmen Yrittäjien puheenjohtajana toimiva Kopio-Raksan yrittäjä Jukka Ryhänen kertoo, että Yrittäjäpäivien perjantain tulojuhlan teemana on ”heimolaisuus”, mikä on myös savolaisille ihmisille tärkeä juttu.

– Tunnustamme savolaista heimoveljeyttä ja lupaamme, että tänäkin vuonna savolaiset yrittäjät näkyvät ja kuuluvat positiivisessa hengessä Yrittäjäpäivillä, Ryhänen toteaa tiedotteessa.

Savon Yrittäjien puheenjohtaja Yrjö Ronkaisen mukaan verkostoituminen ja vertaistuki ovat tärkeitä asioita kaikille yrittäjille.

– Yrittäjät ovat ihan oma heimonsa. Vain toinen yrittäjä voi ymmärtää toista yrittäjää. Uskon, että tänäkin vuonna tapahtuma antaa jokaiselle osallistujalle paljon eväitä omaan yrittäjyyteen, Ronkainen toteaa.

Pohjois-Savon maakunnallinen yrittäjäjuhla pidetään marraskuun puolivälissä Sonkajärvellä. Paikalle odotetaan noin 500 yrittäjää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.