Vanhan kerrostaloasunnon neliöhinta voi jäädä alle tonnin Kuopiossa

Kiinteistömaailman tiistaina julkistaman kiinteistönvälittäjäbarometrin mukaan pienten kerrostaloasuntojen suosio ei näytä hiipuvan. Yli puolet välittäjistä uskoo niiden kauppamäärien nousevan koko maassa.

Muissa asuntotyypeissä yli puolet uskoo niiden kauppamäärien pysyvän ennallaan.

Asuntojen hintakehityksessä on vastaavanlaiset odotukset.

Yli puolet välittäjistä uskoo yksiöiden ja kaksioiden hintojen nousevan kasvukeskuksissa. Vastaavasti noin puolet välittäjistä uskoo omakotitalojen hintojen pysyvän ennallaan ja joka kolmas uskoo omakotitalojen hintojen laskevan kasvukeskuksissa.

– Kuopiossa 1970-luvulla rakennettujen lähiöiden isojen kerrostaloasuntojen myynti on haastavaa. Joissakin tapauksissa neliöhinta saattaa jäädä alle tonnin neliöltä. Varsinkin, jos taloon suunnitellaan putkiremonttia, Kiinteistömaailman yrittäjä Aaro Tanskanen sanoo.

Kiinteistönvälittäjien mukaan kiinnostus asuntosijoittamiseen on kasvussa. Peräti 72 prosenttia näkee kasvua.

Enemmistön mukaan sijoittaja-asiakkaiden joukkoon on tullut uudenlaisia ostajatyyppejä viimeisen vuoden aikana. Tällaisia ovat esimerkiksi pariskunnat, jotka eivät asunnonvaihdon yhteydessä myykään vanhaa asuntoa pois vaan jättävät sen sijoitusasunnoksi sekä nuoret alle 30-vuotiaat.

– Airbnb:n kautta asunnon vuokraaminen ei ole näkynyt Kuopiossa sijoittajien keskuudessa. Itse olen törmännyt vain yhteen sijoitusasunnon ostajaan, joka vuokraa asuntoa Airbnb:n kautta, Tanskanen sanoo.

Kiinteistömaailman kiinteistönvälittäjäbarometriin vastasi 419 asuntokaupan ammattilaista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.