Vanhanen povaa Intian-kaupalle reipasta kasvua

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) mielestä Suomella on kaikki syyt ylläpitää tiiviitä suhteita Intiaan. Maiden välinen kauppa on erittäin vankassa kasvussa ja kaupalla on hyvät mahdollisuudet edelleen kaksinkertaistua neljän vuoden sisällä.

Vanhanen on tavannut meneillään olevalla Intian-vierailullaan muun muassa maailman halvinta autoa valmistavan yrityksen johtoa. Intialaisilla tuntui olevan hyvä tieto siitä, että Suomessa kehitellään ja tutkitaan sähköautoa. Sähköauto on myös tämän Tata Groupin tavoitteena.

Intialainen monialajätti Tata Group julkisti äskettäin Aasian markkinoille suunnatun auton Tata Nanon. Sen veroton hinta jää noin 1 700 euroon.

Vanhasen mukaan yhtiö tuntui tietävän ilmastovastuunsa, mutta haluavan samalla tehdä bisnestä. Autokannan kasvu lisäisi, ainakin alkuun, sekä päästöjä että ruuhkia. Itse kevytrakenteinen auto jäi tällä matkalla näkemättä.

Vanhanen oli erityisen tyytyväinen siihen, että myös Intia on sijoittanut Suomeen eikä vain toisinpäin. Tämä on ollut poikkeuksellista, sillä useimmat muut kehittyvät maat eivät ole juuri Suomeen sijoittaneet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.