Vanhoja silmä- ja aurinkolaseja Tansaniaan: Kuopiolainen optikko mukaan tekemään näöntarkastuksia

Merkittävä osa maailman näköongelmista olisi korjattavissa pelkillä silmälaseilla. Anna hyvän näön kiertää -kampanja käynnistyy tänään tiistaina ja jatkuu lokakuun loppuun asti.

Kampanjan aikana vanhat silmä- tai aurinkolasinsa voi käydä viemässä lähimpään Specsavers-optikkoliikkeeseen, josta ne jatkavat matkaansa Tansaniaan. Erityisesti pluslaseja ja lasten laseja tarvitaan Tansaniassa.

Kuopiolainen optikko Jenni Hiltunen lähtee Sansibarille kuusihenkisen vapaaehtoisryhmän kanssa tekemään näöntarkastuksia ja jakamaan silmälaseja ensi marraskuussa.

– Vanhoja laseja on tuotu meille jo monena vuonna. On upeaa päästä mukaan lahjoittamaan parempaa näköä Tansaniaan ja käyttämään omaa ammattitaitoa apua tarvitsevien hyväksi. Niinkin pieneltä tuntuvalla lahjoituksella kuin vanhoilla laseilla voi olla toiselle valtava merkitys, Hiltunen toteaa tiedotteessa.

Silmälasikeräys käynnistyy nyt yhdeksättä kertaa. Tähän mennessä jo yli 30 000 tansanialaista on saanut kampanjan kautta apua näköongelmiinsa.

– Keräyskohteessa Sansibarissa on suuri tarve näönhuoltopalveluille – maaseudulla optikkopalveluita ei ole aina tarjolla, ja hintakin voi muodostua esteeksi silmälasien hankkimiselle, Specsaversin viestintäjohtaja Irene Hernberg kertoo tiedotteessa.

Lahjoittaja saa halutessaan tietää, kenelle omat vanhat lasit lopulta päätyvät.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.