Venäläisyhtiö haluaa ostaa Honkarakenteen

Venäläisyhtiö Sistema tekee ostotarjouksen hirsitalovalmistaja Honkarakenteen kaikista osakkeista. Sistema tarjoaa 1,5 euroa osakkeelta, mikä on 14,5 prosenttia enemmän kuin Honkarakenteen osakkeiden aamun pörssiarvo. Osakepääomaa oli aamulla hieman alle 10 miljoonaa.

Sisteman toimitusjohtaja Mihail Shamolin kuvailee tarjousta erittäin houkuttelevaksi Honkarakenteen osakkeenomistajille. 

Sistema on monialakonserni, joka toimii muun muassa telekommunikaation, puunjalostuksen ja kiinteistöjen alalla. Sen liikevaihto oli viime vuonna yli 10 miljardia euron, kun Honkarakenteen liikevaihto oli alle 40 miljoonaa. Sisteman tavoitteena on kuulua maailman johtaviin puutalojen valmistajiin.

– Sovimme strategisesti hyvin yhteen. Honka on kaupallisesti aktiivinen kehittyneillä markkinoilla globaalisti, ja tämä antaa meillä pääsyn uusille markkinoille, Shamolin sanoo tiedotteessa.

Honkarakenne on ollut pitkään taloudellisissa vaikeuksissa. Yhtiö aloitti toukokuussa yt-neuvottelut, joissa vähennystarpeeksi kerrottiin 60 henkilötyövuotta. Taustalla oli yhtiön tehostusohjelma, joka tähtää 1,5 miljoonan euron säästöihin.

Elokuun puolivuotiskatsauksessa Honkarakenne ilmoitti, että sen liikevaihto ja oikaistu tulos ennen veroja jäävät edellisvuoden tason alle.

Markkinoilla otettiin uutinen ostotarjouksesta hyvin vastaan. Honkarakenteen B-osakkeen arvo pomppasi aamupäivällä Helsingin pörssissä yli 11 prosentin nousuun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.