Verohallinto: Tarkista verokortin vuosituloraja –  jopa joka kolmannen palkansaajan veroprosentti on liian alhainen

Verohallinto muistuttaa verkkosivuillaan palkansaajia tarkistamaan oman veroprosenttinsa ja tekemään tarvittaessa muutosverokortin OmaVero-palvelussa vielä loppuvuodelle.

Verottajan mukaan arviolta jopa joka kolmannen palkansaajan veroprosentti on tällä hetkellä liian alhainen. Jos veroprosentti on liian alhainen, loppuvuoden ansioita verotetaan lisäprosentin mukaan. Veroprosentti määräytyy koko vuoden tulojen ja vähennysten perusteella.

–  Oma vuosituloraja kannattaa tarkistaa etenkin silloin, jos omissa palkkatuloissa tai tuloista tehtävissä vähennyksissä on ollut selkeä muutos, sanoo johtava veroasiantuntija Raili Knuutinen Verohallinnosta.

Aamulehti uutisoi aiemmin tänään Verohallinnon ennakoineen, että palkansaajat maksavat veroja poikkeuksellisen suuren määrän tämän vuoden lopussa. Syynä tähän on verokorttiuudistus, jonka myötä käytössä on koko vuodelle vain yksi tuloraja. Sivutuloverokorttia tai palkkakausikohtaisia tulorajoja ei enää ole.

Verokortti kannattaa tehdä OmaVerossa

Verokortin tekoa varten palkansaajan pitää aina etukäteen selvittää vuoden alusta kertyneet tulot ja verot, arvio koko vuoden tuloista sekä tiedot mahdollisista vähennyksistä, esimerkiksi matkakuluista ja kotitalousvähennyksestä.

Verokortti kannattaa tehdä sähköisesti OmaVero-palvelussa, Verohallinto sanoo. Kortin voi tehdä myös puhelinpalvelussa tai verotoimistossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.