Virtuaalitodellisuuden ratkaisut ja luontaistuoteverkkokauppa ovat Pohjois-Savon lupaavimmat kasvajat

Pohjois-Savon lupaavimmaksi kasvajaksi valittiin Kasvu Openin sparrausprosessin jälkeen 3D Talo Finland Oy Kuopiosta. Kunniamaininnan sai Finnserra Oy Iisalmesta. Lisäksi SimLabIT palkittiin erityismaininnalla.

Voittaja ja kunniamainittu etenevät valtakunnallisiin jatkosparrauksiin ja finaaliin, jossa valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset Start again ja Startup -sarjoissa. Valinnat tehtiin yhteensä 15 yrityksen joukosta, jotka seulottiin asiantuntijoiden kahden päivän sparraukseen 36 hakijasta.

Pohjois-Savon Kasvu Openin voittanut 3D Talo Finland Oy Kuopiosta auttaa muun muassa rakennus-, kone- ja terveysteknologiateollisuutta havainnollistamaan virtuaaliteknologian avulla rakennuksia, laitteita ja palveluita. Tavoitteena on virtuaalitodellisuuden avulla tuottaa asiakkaille merkittäviä säästöjä suunnittelussa, koulutuksessa kuin markkinoinnissa. Yritys on perustettu viime vuonna.

– Yleiset valintakriteerit täyttyvät eli yrityksen tiimi on vahva ja nälkäinen. Tuote on skaalautuva ja ratsastaa megatrendin aallonharjalla. Yritykseltä löytyy myös kansainvälistä potentiaalia, todetaan valintaperusteissa.

Kunniamaininnan saaja, vuonna 2011 perustettu Finnserra Oy Iisalmesta kertoo olevansa Suomen suurin luontaistuotteita myyvä verkkokauppa.

– Kasvusta on jo vahvaa näyttöä ja ansainta perustuu digitaaliseen kaupankäyntiin. Tulossa oma suomalaisiin raaka-aineisiin pohjautuva tuote, jossa kansainvälistä potentiaalia. Yritys on kiinni terveyden ja hyvinvoinnin megatrendissä, tuomaristo toteaa tiedotteessa.

Tuomaristo halusi lisäksi jakaa erityismaininnan vuonna 2016 perustetulle kuopiolaiselle SimLabIT:lle (entinen Vetop Oy). Yritys kouluttaa terveydenhuollon henkilökuntaa mm. virtuaalitodellisuuden keinoin hoitovirheiden vähentämiseksi. Tuomariston mukaan kyseessä on yritys, jonka skaalautuva tuote iskee koulutuksen digitalisaatioon ja josta löytyy kansainvälistä potentiaalia.

Tuomaristoon kuuluivat Jere Räisänen Elcoline Groupista, Risto Koivisto Kuopion kaupungilta, Jari Osmala Fibanilta, Heidi Nousiainen Finnveralta, Leena Laakso-Seppälä Sakkylta, Terho Savolainen Iisalmen kaupungilta, Suvi von Becker Talentreelta ja Mervi Vidgen Savonialta.

Pohjois-Savon Kasvupolku on osa Kasvu Openia, jonka valtakunnallinen finaali, Kasvu Open Karnevaali järjestetään ensi lokakuussa Jyväskylässä. Finaaliin pääsee kaikkiaan 100 yritystä.

Kansainvälistyminen alkaa pienestä: "Älä ujostele, vaan ajattele rohkeasti isosti"