Vuokra-asuntojonot venyvät pääkaupunkiseudulla

Jonot valtion tukemiin vuokra-asuntoihin venyvät vauhdilla pääkaupunkiseudulla. Viime vuoden marraskuussa valtion tukemiin vuokra-asuntoihin oli pääkaupunkiseudulla yli 35 000 voimassa olevaa hakemusta, mikä on yli 20 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Tiedot käyvät ilmi Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ja ympäristöministeriön Katsaus asumiseen -raportista.

Hakijamäärät ovat kasvaneet myös pääkaupunkiseudun lähialueella ja Tampereen seudulla. Vuokra-asuntojen käyttöasteet ovat korkeat ja asukasvaihtuvuus on vähentynyt. Eniten kysytään pieniä asuntoja, koska hakijoista yli puolet on yhden henkilön talouksia.

Jonojen venyminen johtuu vuokra-asuntojen tuotannon jyrkästä vähenemisestä. Raportin mukaan vuosina 2000-03 Suomessa aloitettiin yhteensä 26 600 uuden vuokra- ja asumisoikeusasunnon rakentaminen. Vuosina 2004-07 pantiin alulle enää 6 300 vuokra- ja asumisoikeusasuntoa.

Pääkaupunkiseudulla aloitettiin vuosikymmenen alkuvuosina 10 000 vuokra- ja asumisoikeusasunnon rakentaminen. Neljän viime vuoden aikana vastaava luku on ollut vain 2 600.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Arto Tiitinen arvostaa yritysten ristiinpölytystä – "Välillä on hyvä heittää aivot narikkaan ja kuunnella metsän huminaa"

OP Pohjois-Savo lyhentää Leppävirran, Nilsiän, Siilinjärven ja Suonenjoen konttoreiden aukioloaikoja

Yhdysvallat ja Kiina pääsivät sopuun kauppaneuvotteluissa: sunnuntaille kaavaillut tullikorotukset peruuntuvat, Kiina lisää maataloustuotteiden ostoja

Bloombergin ja Financial Timesin lähteet: USA ja Kiina päässeet sopuun kauppaneuvotteluissa

EU jatkaa Venäjä pakotteita ratkaisuyrityksistä huolimatta

Euroopan keskuspankki mallaa strategiaansa ilmastokriisin vaatimuksiin – Lagarde piti talouden työkalupakkinsa avoinna ensiesiintymisessään EKP-pomona

Kasviliha-sanasta puhkesi riita, josta sanan lanseerannut Pouttu toivoo nyt hallinto-oikeuden ratkaisua: "Kasvilihasta voisi tehdä uuden hedelmälihan"

Naisjohtajien määrä suomalaisten pörssiyhtiöiden johdossa uuteen ennätykseen – kehitystä tukee aiempi nousu liiketoimintojen johtopaikoille

Yhdysvaltain keskuspankki ei kajoa nykyiseen ohjauskorkoon

Metson yt-neuvottelut Ruotsissa päätökseen: tuotanto Ersmarkissa päättymässä 2020

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.