WSJ: Presidentti Trump asettamassa uusia tulleja Kiinaa vastaan

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoittaa lähipäivinä uusista tuontitulleista Kiinaa vastaan, kirjoittaa Wall Street Journal. Lehden lähteiden mukaan ilmoitus tulee joko maanantaina tai tiistaina. Valkoinen talo ei kommentoinut lehdelle asiaa.

Tullit koskevat 200 miljardin dollarin arvoista tuontia, ja ne olisivat kymmenen prosentin luokkaa eli huomattavasti vähemmän kuin Yhdysvallat on aiemmin kaavaillut. Alun alkaen Yhdysvallat suunnitteli 25 prosentin tulleja.

Trump on jo aiemmin uhannut kyseisillä tulleilla, mutta niiden toteutumisajankohdasta ei ole ollut tietoa.

Samaan aikaan Trumpin hallinto valmistelee kiinalaisten virkamiesten kanssa tapaamista, jonka tarkoituksena on lieventää kahden suurvallan välisiä kauppaan liittyviä jännitteitä.

Washington Post kirjoittaa, että tullit kohdistuisivat yli 1  000 tuotteeseen, muun muassa älypuhelimiin, televisioihin ja leluihin.

Yhdysvallat on jo asettanut tulleja tuotteille, joita tuodaan Kiinasta 50 miljardin dollarin arvosta. Kiina on vastannut saman mittaluokan tuontitulleilla yhdysvaltalaistuotteille.

Vastedes Kiina ei voi reagoida yhtä suurilla vastatoimilla, sillä Kiinan tuonnin kokonaisarvo Yhdysvalloista jää alle 200 miljardiin dollariin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Tapahtumat kuin agenttiromaanista: Wirecardin maan alle painuneella johtajalla yhteyksiä salaisiin palveluihin – levitti tietoja Itävallassa ja Britanniassa

Asuntokaupat palasivat kesäkuussa edellisen vuoden tasolle – "Ostajien ja myyjien luottamus markkinaan on nyt palautunut"

Panimoliiton uudeksi johtajaksi Tuula Loikkanen – edeltäjä lähti ministerin erityisavustajaksi

Keskolta positiivinen tulosvaroitus koko vuodelle – kurssi ampaisi nousuun Helsingin pörssissä

Fiskarsin uudeksi toimitusjohtajaksi Nathalie Ahlström Fazerilta

Teollisuuden näkymät synkkenivät toukokuussa: uudet tilaukset romahtivat runsaan neljänneksen

Hypo arvioi Suomen talouteen seitsemän prosentin laskua – "Vientiteollisuudelle syksy näyttää hyvin heikolta"

Myönteisistä tulosuutisista kertoneet Tikkurila, Orion ja Kesla vauhdissa pörssissä

Euroryhmän uudeksi puheenjohtajaksi Irlannin valtiovarainministeri –  Suomen Vanhanen arvioi, että uudella puheenjohtajalla on hyvät edellytykset sovittaa yhteen jäsenmaiden erilaisia näkemyksiä.

Ranskan teollisuusministeri tuomitsee Nokian irtisanomisaikeet – tuhatkunta mielenosoittajaa marssi Suomen Pariisin-suurlähetystölle

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.