WinCapita hylkäsi palvelimensa

Rikoksista epäilty sijoitusklubi WinCapita eli entinen WinClub on hylännyt verkkosivustoaan pyörittäneen palvelimen. Palvelinta pyörittänyt Root eSolutions -niminen yhtiö kertoi tiistai-iltana, että WinCapita jätti maksamatta laskunsa usean kuukauden ajan. Tämän vuoksi luxemburgilainen yhtiö poisti osoitteen wincapita.com sijoitusklubin käytöstä.

Root eSolutions vahvisti, että WinCapita ehti olla palvelinyhtiön asiakkaana joidenkin kuukausien ajan. Yhtiön mukaan palvelimella ei ollut enää tietoja, kun se poistettiin verkosta. Root eSolutions arvioi, että WinClubin verkkosivujen ylläpitäjät hävittivät materiaalin palvelimeltaan maaliskuun alussa.

Root eSolutions teki osoitteessa wincapita.com muutostöitä tiistain aikana. Tämä näkyi myös osoitteeseen pyrkineille käyttäjille. Sivulle ilmestynyt teksti "It works!" sai aikaan keskustelupalstoilla huhuja, joiden mukaan klubi palaisi lähiaikoina toimintaan. Teksti oli kuitenkin vain palvelinohjelmiston automaattisesti luoma viesti, eikä se liittynyt sijoitusklubiin mitenkään.

WinClubista on jätetty tähän mennessä yli sata rikosilmoitusta. Poliisi epäilee, että WinCapitassa on syyllistytty laittomaan rahankeräykseen, petoksiin ja rahanpesuun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Wincapita pyrki pankkiin Konnevedellä