Wincapita pyrki pankkiin Konnevedellä

Wincapita-vyyhti on koetellut myös Konneveden valtapankin elämää.

Paikallisosuuspankkiryhmään kuuluvan Konneveden Osuuspankin toimitusjohtaja Ari Heikkilä nimittää sijoitusklubi Wincapitaa syöväksi, jota vastaan hän on joutunut taistelemaan pari vuotta. Hänen mukaansa ikävän jälkipyykin joutuu hoitamaan paikallinen pankki.

Heikkilä sanoo joutuneensa vastailemaan, miksi Konneveden Osuuspankin kautta ei voi sijoitella jalostuneille kansainvälisille markkinoille .

- Minä järjestelmällisesti koetin torjua sitä. Silloin avattiin muissa rahoituslaitoksissa tilejä, että saatiin siirrettyä rahoja sinne.

Pankki joutui vahtimaan, ettei Wincapita luikertele pankin seinien suojaan edes illalla. Heikkilä sanoo määränneensä, että pankin tiloja ei saa käyttää Wincapitan tai vastaavan esittelytilaisuuksiin.

Menee ihmissuhteet, menee pääomia

Jos hyväuskoisten Wincapitaan sijoittaneiden rahat katoavat, pääomien menetys ei Heikkilän mielestä ole edes suurin vahinko.

- Nythän tämä ruletti vasta rupeaa pyörimään. Siellä menee ihmissuhteet, siellä menee pääomia, se saattaa vaikuttaa hallintorakenteisiin ja voi mennä jopa työpaikkoja.

- Korostan, kun rikostutkinta on kesken, että ei hutkita ennen kuin tutkitaan.

Toimitusjohtajan mukaan Wincapita aiheuttanee pankille tappioita, koska senkin työaikaa kuluu rikosselvittelyyn, ihmissuhteisiin ja sosiaalisiin rakenteisiin.

- Tämä on suuruudenhulluuden mukanaan tuomaa piirrettä, ja me pienet toimijat joudumme kärsimään. Se asettaa myös kuntien terveydenhuollolle paineita. Jos ihmisiltä alkaa mennä yöunet, kukas siinä vastaa muut kuin kunnallinen palvelutuotanto.

Tuottoluvut eivät tästä maailmasta

Pankinjohtaja ihmettelee, että merkittävässä yhteiskunnallisessa asemassa olevat voivat uskoa 400 prosentin tuottoihin.

Talouselämä-lehti ynnäsi, että 300 prosentin tuottoennusteella kuudessa kuukaudessa 3 000 euron sijoitus tuottaisi 20 vuodessa 3,6 kvadriljoonaa euroa.

Heikkilä sanoo kuulleensa koko ajan arvostelua, koska pankki ei pysty maksamaan kunnon korkoa.

- Olen koettanut tehdä niin kuin arvopaperi- ja sijoituslainsäädäntö edellyttää. Sitten puolitoimijat menee sivusta molemmin puolin.

- Minulla on se käsitys, että tämän alueen toimijoissa ei ole rikollisia. Jos rahat jäävät tulematta, nämä ovat rikollisten uhreja. Puhutaan valistuneista kansainvälisistä markkinoista, mutta kyllä täällä on valistuneet kansainväliset huijaritkin pelissä, Heikkilä toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

WinCapita hylkäsi palvelimensa

Uusimmat

Talous

Tjäreborg ja sen pohjoismaiset sisaryhtiöt jatkavat toimintaansa normaalisti, matkakohteissa jumissa olevat matkustajat yritetään kotouttaa mahdollisimman pian

Finnpulp: Kustannusarvio nousi – rakentamispäätös on nyt 1,6 miljardin euron päässä

Epätietoisuus kalvaa kotona ja kohteessa – "Tjäreborgin suunnalta ei ole kuulunut pihaustakaan"

Kymmenientuhansien brittien Lapin-matka vaakalaudalla Thomas Cook -konkurssissa, Lapin yrityksiä uhkaa iso tulonmenetys

Mitä Tjäreborgin emoyhtiön konkurssi tarkoittaa suomalaismatkustajalle?

Matkailututkija: Perinteisen pakettimatkailun aika on ohi – Tjäreborgin voi olla vaikea korvata Thomas Cookin järjestämiä lentoja

Euroalueen kasvu sakkaa – ostopäällikköindeksi alimmilleen kuuteen vuoteen

Ruotsalaiset luopuvat käteisen käytöstä vauhdilla, joka hirvittää jo valtiota – kruunulle harkitaan sähköistä vaihtoehtoa

Britannia aloitti rauhanajan suurimman operaation: yli 150 000 Thomas Cook -matkatoimiston asiakasta tuodaan kotiin vuokrakoneilla

Lennot Turkista ja Madeiralta toteutuvat – kaksi kolmasosaa Tjäreborgin maanantain paluumatkustajista pääsee alkuperäisillä lennoilla Suomeen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.