Wincapitaan kosittu KalPaa - KuPSia ei

Kuopiolaista jääkiekon SM-liigajoukkuetta KalPaa yritettiin mukaan Wincapitan toimintaan. Tänään illalla kello 20 MTV3-kanavalla esitettävässä 45 minuuttia -ohjelmassa KalPan toimitusjohtaja Jukka Pennanen kertoo, että KalPa Hockeytä lähestyttiin Wincapitasta viime syksynä muutamaan otteeseen.

- Kysyttiin, olisiko KalPa kiinnostunut lähtemään mukaan. Vastasimme järjestelmällisesti, että se ei kuulu strategiaan ja me keskitymme ydintoimintaamme, Pennanen toteaa 45 minuuttia -ohjelman haastattelussa.

Samassa ohjelmassa kerrotaan, että Wincapitan johtohahmoilla on entuudestaan rikostuomioita. Yksi miehistä on tuomittu törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja kirjanpitorikoksesta. Toinen on saanut tuomion kahden lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Wincapita-sijoituksilla rikastuneita suomalaisia asuu 40-50 Thaimaan Pattayalla.

KuPSia ei ole lähestytty

KalPaa lähestyneet Wincapitan sponsorit eivät ole lähestyneet toista maineikasta kuopiolaista urheiluseuraa KuPSia.

- Ehkä tietona on ollut, ettei kannata, sanoo KuPS Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja pääomistaja Ari Lahti, joka johtaa pankkiiriliikettään Icecapitalia.

KuPS Oy:n hallituksessa ovat myös Sampo Pankin pankinjohtaja Ari Pääkkö ja yrityselämää tunteva Jukka Pitkänen, jotka hekin ymmärtävät, ettei ihmeisiin kannata uskoa .

Lahti huomauttaa, että Suomessa valuuttakauppaosaaminen on heikentynyt oleellisesti Suomen siirryttyä euron käyttöön. Hän ei tiedä ketään valuuttakaupan todellista huippuammattilaista Suomesta.

- Volyymiedun saaminen valuuttakaupassa edellyttää miljardien eurojen pääomia, jollaisia sijoitusklubit eivät milloinkaan saa kokoon, muistuttaa Lahti, joka on itse aikanaan pankkiiriliike Protoksen palveluksessa toiminut neuvonantajana valuuttakaupassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.