Yhdysvaltojen ja Euroopan pörssien notkahdus painaa myös Aasian kursseja

Yhdysvaltojen ja Euroopan pörssien notkahdus heijastuu myös Aasiaan, jossa muun muassa Tokion pörssit ovat avautuneet alamäkeen. Tokiossa keskeinen Nikkei 225 -indeksi oli kaupankäynnin alkaessa 1,25 prosentin laskussa.

Sama vaikutus nähtiin myöhemmin aamulla myös Hongkongin pörssissä, jonka Hang Sheng -indeksi putosi 1,89 prosentilla kaupan käynnistyttyä. Shanghain Composite-indeksi puolestaan laski 1,36 prosenttia ja Shenzhenin vastaava 1,74 prosenttia.

Yhdysvalloissa keskeiset osakeindeksit heikkenivät tiistaina yli kolme prosenttia edellispäivän noteerauksista. Markkinoita kalvaa epäilys siitä, toiko viikonlopun tapaaminen Yhdysvaltojen ja Kiinan presidenttien välillä mitään todellista helpotusta maiden väliseen kauppasotaan.

Presidentit sopivat 90 päivän aikalisästä, jonka kuluessa maat pidättäytyvät uusista tullikorotuksista ja jatkavat neuvotteluja.

Myös Euroopan pörsseissä nähtiin tiistaina laskua. Helsingin pörssin OMXH-indeksi jäi 1,76 prosenttia miinukselle maanantain 2 prosentin nousun jälkeen.

Yhdysvalloissa pörssit ovat tänään kiinni entisen presidentin George H.W. Bushin hautajaisten takia. Presidentti Donald Trump on julistanut päivän kansalliseksi surupäiväksi.