Ympäristöliiketoiminta kiihdytti reippaaseen kasvuun

Ympäristöliiketoiminta oli viime vuonna yksi Suomen nopeimmin kasvaneista aloista. Alan liikevaihto kasvoi Cleantech Finlandin mukaan 15 prosenttia vuotta aiemmasta. Vain peliala ylsi nopeampaan kasvuun.

Yli puolet 24,6 miljardin euron liikevaihdosta tulee viennistä. Suomalaiselle ympäristöteknologian osaamiselle on TEM:n ohjelmajohtajan Mari Pantsar-Kallion mukaan kova kysyntä maailmalla.

Energiatehokkuuden osuus alan liikevaihdosta on kolmannes. Lähes puolella yrityksistä toiminta liittyy myös uusiutuvan energian tuotantoon, siirtoon tai jakeluun.

Tärkeimmät vientimarkkinat olivat Saksa, Kiina, Ruotsi, Ranska ja Venäjä. Alan yritykset odottavat kasvua myös tänä vuonna.

Alalla on parituhatta toimijaa. Suurimpia yrityksiä ovat Wärtsilä, Metso, Neste Oil, Outotec ja Kemira.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Yhdysvaltain ja Ranskan digiverokiista jatkuu – USA julkisti uusia tullimaksuja 1,3 miljardin dollarin erälle ranskalaistuotteita

Tapahtumat kuin agenttiromaanista: Wirecardin maan alle painuneella johtajalla yhteyksiä salaisiin palveluihin – levitti tietoja Itävallassa ja Britanniassa

Asuntokaupat palasivat kesäkuussa edellisen vuoden tasolle – "Ostajien ja myyjien luottamus markkinaan on nyt palautunut"

Panimoliiton uudeksi johtajaksi Tuula Loikkanen – edeltäjä lähti ministerin erityisavustajaksi

Keskolta positiivinen tulosvaroitus koko vuodelle – kurssi ampaisi nousuun Helsingin pörssissä

Fiskarsin uudeksi toimitusjohtajaksi Nathalie Ahlström Fazerilta

Teollisuuden näkymät synkkenivät toukokuussa: uudet tilaukset romahtivat runsaan neljänneksen

Hypo arvioi Suomen talouteen seitsemän prosentin laskua – "Vientiteollisuudelle syksy näyttää hyvin heikolta"

Myönteisistä tulosuutisista kertoneet Tikkurila, Orion ja Kesla vauhdissa pörssissä

Euroryhmän uudeksi puheenjohtajaksi Irlannin valtiovarainministeri –  Suomen Vanhanen arvioi, että uudella puheenjohtajalla on hyvät edellytykset sovittaa yhteen jäsenmaiden erilaisia näkemyksiä.

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.