Yritysfuusio: Sakupe ja Karteks sulautuivat yhdeksi yhtiöksi

Terveydenhuollon tekstiilipalveluihin erikoistunut Sakupe Oy ja Karjalan Tekstiilipalvelu Oy (Karteks) ovat sulautuneet yhdeksi yhtiöksi. Vuoden vaihteessa toteutetussa fuusiossa Karteksista tuli osa Sakupea, ja se jatkaa toimintaansa kaikilta osin Sakupen Joensuun toimipaikkana.

Sakupe toimii siis nykyisin kolmen tuotantolaitoksen voimin, jotka sijaitsevat Siilinjärvellä, Joensuussa ja Jyväskylässä. Karteksin koko henkilöstö siirtyi Sakupen palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Yhteensä Sakupen palveluksessa on fuusion jälkeen noin 250 henkilöä.

Fuusion myötä yhtiön liikevaihdon ennustetaan nousevan tänä vuonna yli 20 miljoonaan euroon, ja vuotuisen tuotantovolyymin lähes 10 miljoonaan huollettuun tekstiilikiloon. Karteksin asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden sopimukset siirtyvät fuusiossa automaattisesti Sakupen vastattaviksi.

Sakupen palveluita jo ennen vuoden vaihdetta käyttäneiden asiakkaiden ei tarvitse ryhtyä mihinkään toimenpiteisiin fuusion johdosta.

– Kaikkien asiakkaidemme kannalta fuusio merkitsee kustannustehokkuuden ja palvelukyvyn turvaamista sekä parantamista pitkäjänteisesti, Sakupen toimitusjohtaja Antti Tervo toteaa tiedotteessa.

Muutos näkyy ensimmäisenä Karteksin asiakkaille tilauskäytäntöjen ja yhteystietojen muutoksina, joista heille on erikseen tiedotettu.